Chelsea holdt lekestue med West Ham: – Propagandafotball

(Chelsea - West Ham 5-0). Chelsea herjet på hjemmebane mot West Ham og vant 5-0 i Premier League. Europacupspill er innenfor rekkevidde for Mauricio Pochettinos mannskap.

7.-plasserte Chelsea har to poeng opp til Newcastle på plassen over. Hvis London-klubben tar seg opp på 6.-plassen, blir det europacupspill neste sesong.

Cole Palmer åpnet målshowet med en nettkjenning rett før kvarteret var spilt. Noni Maduekes innlegg ble stoppet av Kurt Zouma, men Palmer var våken i feltet og fikk satt ballen nede i hjørnet.

Engelskmannen, som fyller 22 år mandag, satte sitt 21. seriemål for sesongen. Palmer er Erling Braut Haalands nærmeste utfordrer om toppscorertittelen i Premier League. Nordmannen står med 25 nettkjenninger.

Rett før halvtimen doblet Conor Gallagher ledelsen etter bra angrepsfotball fra de blåkledde.

– For et spill av Chelsea. Propagandafotball, utbrøt Viaplay-kommentator Roar Stokke.

Ti minutter før pause headet Madueke inn 3-0 etter et hjørnespark. Rett etterpå satte Gallagher ballen i tverrliggeren fra kloss hold.

Jarrod Bowen kunne ha redusert for West Ham rett før pause, men også han traff tverrliggeren. To minutter etter hvilen spilte en uegoistisk Madueke til Nicolas Jackson på blank kasse, og sistnevnte økte til 4-0.

Bowen traff tverrliggeren igjen med tolv minutter igjen av kampen. Rett etterpå fastsatte Jackson resultatet til 5-0.

Chelsea møter Nottingham Forest i neste kamp, mens West Ham tar imot Luton.