Alexander Sørloth matchvinner med måldobbel – mestscorende i La Liga i 2024

Alexander Sørloth fortsatte storformen da Villarreal vant 3-0 hjemme over Rayo Vallecano i La Liga søndag kveld.

Nordmannen sendte vertene i ledelsen allerede etter 18 minutter, før han doblet da matchklokken hadde bikket en halvtime. Dessverre for trønderen ble den andre scoringen annullert for en offside tidligere i angrepet.

Med 15 minutter igjen på klokken ble målmaskinen likevel tomålsscorer da han satte inn 3-0-målet for «den gule ubåt». I mellomtiden hadde også Yerson Mosquera notert seg på scoringslisten. Sørloth ble byttet ut etter 84 minutter.

Sørloth går dermed forbi Real Madrids Vinicius Junior som den mestscorende spilleren i La Liga i 2024. Søndagens nettkjenninger var nordmannens tiende og ellevte siden årsskifte.

Sørloth klatret også opp på 2.-plass på toppscorerlisten i ligaen. Bare Artem Dovbyk (19 mål) har notert seg med flere scoringer enn 28-åringen. Jude Bellingham står riktignok også på 17 mål denne sesongen.

Nordmannen er også den eneste inne på topp fem-listen uten straffescoring.

Sørloth er brennhet om dagen og står med fem mål på hans fem siste kamper for Villarreal og Norge. Forrige seriekamp ble også nordmannen matchvinner da han sikret 2-1-seier borte mot Almeria to minutter på overtid.

Villarreal ligger helt nede på 9.-plass i ligaen, 19 poeng bak Atlético Madrid på 4.-plass.