Fotball

Mesterligaeventyret ute for Ødegaards Arsenal etter tap i München

Joshua Kimmichs heading ga Bayern München 1-0 og kvartfinaleseier over Arsenal i Champions League. For femte gang senket tyskerne London-klubben i utslagsspill.

Vinnermålet kom drøyt 60 minutter ut i returkampen. Fra backposisjon tok Kimmich ansvar, kom stupende inn i boksen og stanget kontant inn 1-0.

Bayern fikk betalt for å gå høyere med laget og ha en mer offensiv holdning enn før hvilen.

Sammenlagt vant Bundesliga-klubben 3-2 og gjorde som den pleier mot Arsenal. I 2005, 2013, 2014 og 2017 ble det Bayern-suksess i åttedelsfinalen.

Etter en tung sesong hjemme i Tyskland er den gjeveste europacupen lagets siste tittelsjanse. I semifinalen venter enten tittelforsvarer Manchester City eller Real Madrid.

Tapet var Arsenals andre på få dager. I helgen røk Martin Ødegaard og co. 0-2 hjemme mot Aston Villa, og smellen kan vise seg å ha vært vendepunktet i Premier League-toppen.

Nå blir ligaen alt Arsenal må konsentrere seg om. Klubben risikerer å gå nok en sesong uten å vinne noe.

Taktisk spill

Førsteomgangen i München gikk uten store sjanser. Da spilte lagene taktisk godt og tok hverandre ut.

– Det har vært en oppvisning i godt forsvarsspill. Svært lite har skjedd foran målene, og det er mye takket være strålende disiplin, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller like før pause.

– Liten tvil om at det er korrekt med 0-0 her. Det tror jeg er en konsekvens av alvoret og den første kampen, der det skjedde mye rart, la han til.

Et langskudd fra Ødegaard var det farligste Arsenal hadde de første 45 minuttene. Ballen endret retning, men Bayerns keeperveteran Manuel Neuer hadde kontroll selv om han måtte strekke seg litt.

Les også: Paris Saint-Germain vendte til 4-1 i Barcelona og gikk til CL-semifinale

To i stolpen

Det ble umiddelbart dramatikk etter sidebytte. I løpet av omgangens 65 første sekunder traff Bayern stolpen to ganger. Først headet Leon Goretzka et innlegg i tverrliggeren, mens Raphaël Guerreiro fikk smake metallet på en retur som sneiet innom William Saliba.

Situasjonen satte tonen for resten av kampen. Arsenal så ut til å slite mer, og noen minutter før Kimmich-målet var Gabriel heldig som ikke sendte et tilbakespill i eget nett. Stopperen feilberegnet helt hvor David Raya faktisk var posisjonert.

Bayern hadde flere farlige tilløp som kunne gitt 2-0 den siste halvtimen.

– Hvor har dette Bayern-laget vært hele sesongen? De spiller jo fremragende fotball både i forsvar og angrep, sa Stamsø-Møller.

Ødegaard lå nede med vondt i kneet på slutten av første omgang, men han ristet av seg smertene. Siden helgen var det helt fram til kampdag usikkert om Arsenal-kapteinen kom til å rekke Bayern-møtet.

Arsenal har ikke vært i en semifinale i mesterligaen siden 2009. Siste titteltriumf til Bayern kom i 2020.

Les også: Dortmund til semifinale i mesterligaen etter praktkamp hjemme mot Atlético

Mer fra Dagsavisen