Fotball

Odd sløste med sjansene – Haugesund vant serieåpningen på overtid

VAR havnet i fokus da Odd misbrukte flere store sjanser hjemme mot Haugesund i årets første kamp i Eliteserien. På overtid avgjorde Ismael Seone for gjestene.

Det så ut til å gå mot 1-1 i Skien, men på overtid dukket Seone opp med brystkassa og sørget for 2-1 og tre FKH-poeng. Det var imidlertid Odd som skapte mest på egen hjemmebane.

Etter snaue sju minutter kom vertenes Mikael Ingebrigtsen til skudd etter et ballbrudd høyt i banen, men Egil Selvik stanset forsøket. Halvannet minutt senere presset Odd fram en ny stor sjanse, men FKHs sisteskanse gjorde opp for egen feil.

Like før halvtimen gjorde Selvik en ny blunder, men også denne gangen slapp bortelaget med skrekken. Vertenes sjansesløsing fikk omsider konsekvenser da Bruno Leite hamret FKH i ledelsen med drøye fem minutter til pause.

– Her bør Odd ha full kontroll, men de roter bort ballen. Utilgivelig i eget felt. Når først Bruno Leite får muligheten, så sier det bare pang, kommenterte TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Under fem minutter etter sidebyttet dukket Tony Miettinen opp på bakerste stolpe og ekspederte et Odd-frispark i mål. Dommeren var først oppe med offsideflagget, før VAR grep inn og dømte scoring til vertene.

I løpet av annenomgangen kom Odd til flere store sjanser, deriblant ved Tobias Svendsen og Solomon Owusu. På overtid avgjorde gjestene.

– Vet aldri hva som skjer

Torgeir Børven pådro seg tidligere denne uken en smell i lysken, og veteranen ble ikke spilleklar i tide til serieåpningen.

– Vi måtte snu oss rundt da Torgeir ble skadet i midtuken, og vi har hatt flere alternativer. Vi vil være framoverrettet med kontroll, og den kontrollen må vi finne nøkkelen til. I noen perioder i sesongoppkjøringen har vi vært gnistrende, og så har vi mistet kontrollen og gitt bort store rom, sa Odd-trener Kenneth Dokken til TV 2 før avspark.

For kun få dager siden skiftet Bilal Njie beite fra nettopp Haugesund til Odd.

– Det er fotball, så man vet aldri hva som kan skje. Det blir litt rart i dag, men samtidig veldig gøy. Fotball er følelser, så det kan hende at det skjer en ting eller to, sa angrepsspilleren til TV 2 i forkant av kampen.

Les også: Eliteserien er i gang – slik tipper vi det går for Kåffa og resten (+)

– Ville skåne ham for det

Dokken avviste overfor kanalen at Njie hadde brettet ut om gamleklubbens taktiske tilnærminger i dagene før oppgjøret.

– Vi har skånet ham for det, så vi har bare spurt han om noen generelle ting. Vi ville ikke sette ham i den situasjonen, sa Dokken.

Haugesund lå utsatt til i nedrykkskampen helt fram til siste serierunde forrige sesong, men en sterk 3-0-seier hjemme mot Stabæk sementerte ny kontrakt på øverste nivå i norsk fotball.

Odd ble på sin side nummer ti, men de hvitkledde fra Skien var aldri i fare for å berge plassen i Eliteserien.

Reidar Sollie: Seriestart for quiz-sesongen 2024 (+)

Mer fra Dagsavisen