Fotball

Barcelona mistet seieren – Osimhen reddet tafatt Napoli

Victor Osimhen kriget inn 1-1 som det siste han gjorde i Napolis mesterligakamp hjemme mot Barcelona. Målet kom etter 75 syltynne minutter fra vertene.

Barcelona hadde tilsynelatende full kontroll i Sør-Italia, men ut av ingenting slo Osimhen nådeløst til. Nigerianeren kom seg fri fra sin oppasser og sendte keeper Marc-André ter Stegen feil vei.

Dermed kunne han sette ballen lavt og nærmest midt i mål.

Før det hadde Napoli ikke skapt noe som helst i den første av to åttedelsfinaler. De lyseblås første avslutning kom så sent som 16 sekunder ut i 2.-omgangen, men etter utligningen var det et helt annet lag på banen. Plutselig så Barcelona-spillerne litt kjørt ut.

På klassisk vis

Robert Lewandowski ga de spanske gjestene 1-0 etter en times spill på Stadio Diego Armando Maradona. Det gjorde spissveteranen på klassisk med en kjapp førsteberøring og en påfølgende resolutt avslutning.

Polakken har hatt sine kritikere denne sesongen, men i det siste har Lewandowski vist at han fortsatt kan være farlig foran mål.

Han noterte også den største sjansen før pause. Da skjøt han med utsiden av foten og så Napolis burvokter Alex Meret redde med en beinparade.

Fire minutter på overtid kunne Ilkay Gündogan blitt Barcelonas matchvinner. Forsøket hans gikk akkurat på feil side av lengste stolpe.

Les også: Galenos drømmeskudd på overtid avgjorde for Porto mot Arsenal

Byttet trener igjen

Returkampen mellom sist sesongs spanske og italienske seriemestere spilles i Barcelona 12. mars. Begge har slitt tungt som tittelforsvarere i hjemlig liga.

Det gjelder særlig Napoli, som mandag så seg nødt til å gjøre sitt tredje trenerbytte siden i sommer. Francesco Calzona har tatt over etter Walter Mazzarri. I sin første kamp fikk han med seg et resultat som holdt på spenningen.

Barcelona er tilbake i Champions Leagues utslagsfase etter to strake exit i gruppespillet. Klubben har ikke tatt seg til kvartfinalen side 2020.

Leo Østigård var ubenyttet reserve for Napoli i onsdagens kamp.

Les også: Arnautovic gjorde opp for misser – sikret Inter seier over Atlético Madrid

Mer fra Dagsavisen