Fotball

Brann kunne juble for seriesølv tross 0-3-tapet mot Strømsgodset

Brann hadde mest å spille for, Strømsgodset hadde ikke noe annet enn æren. Bergenserne kunne juble for sølv selv om det ble 0-3-tap

Brann ville med seier sikre seriesølvet på egenhånd, men ettersom Strømsgodset sikret seg alle tre poengene med scoringer fra Lars-Christopher Vilsvik og to ganger Herman Stengel, måtte man håpe på hjelp fra Vålerenga.

Oslo-laget gjorde jobben sin og klarte 1-1 mot Tromsø slik at resultatet mot Strømsgodset ikke ble avgjørende for medaljene i årets eliteserie.

– Jeg utrolig stolt av gutta, men ikke særlig stolt av det som skjedde i dag. Det ble en fantatisk sesong. Vi er blitt bedre enn vi var i fjor og har vokst som lag, sa Brann-trener Eirik Horneland til TV 2.

Medaljer i garderoben

Det var ingen medaljeseriemoni ute på banen, men spillerne og trenerne fikk overrakt sølvmedaljene inne i garderoben.

Strømsgodset ødela så godt de kunne for Brann, og var frekke nok til å ta ledelsen etter 23 minutter. Lars-Christopher Vilsvik styrte inn Logi Tómasson skudd forbi Mathias Dyngeland i Brann-målet.

– En av de beste omgangene våre når det gjelder presspill, sa Godset-trener Jørgen Isnes til TV 2 i pausen.

Stengel-dobbel

Det skulle bli verre for Brann. Etter 65 minutter fikk Herman Stengel stå på 16-meteren og plukke nedfallsfrukten etter en svak Brann-klarering. Han traff perfekt på volley, og ballen suste i nettet til 2-0-ledelse.

Sju minutter før slutt ble Strømsgodset tildelt straffe etter at Dyngeland hadde lagt ned Marcus Mehnert inne i straffefeltet. Stengel scoret sikkert fra ellevemeteren.

---

Kampfakta

Eliteserien, 30. runde

Strømsgodset – Brann 3-0 (1-0)

Marienlyst

Mål: 1-0 Japhet Sery Larsen (selvmål 23), 2-0 Herman Stengel (65), 3-0 Stengel (83).

Dommer: Ola Hobber Nilsen.

Gult kort: Kreshnik Krasniqi, Ari Leifsson, Strømsgodset, Mathias Dyngeland, Brann.

Lagene:

Strømsgodset (3-4-2-1): Viljar Myhra – Ari Leifsson, Gustav Valsvik, Fredrik Kristensen Dahl – Lars-Christopher Vilsvik, Herman Stengel, Kreshnik Krasniqi (Eirik Ulland Andersen fra 75.), Logi Tómasson (Thomas Grøgaard fra 75.) – Marcus Mehnert (Ole Enersen fra 88.), Jonas Therkelsen (Halldor Stenevik fra 75.) – Elias Melkersen.

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Thore Pedersen, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Joachim Soltvedt – Felix Horn Myhre, Sivert Heltne Nilsen, Frederik Børsting – Ulrik Mathisen (Sander Kartum fra 66.), Bård Finne (Aune Heggebø fra 67.), Niklas Castro (Niklas Wassberg fra 66.).

Øvrige resultater: Bodø/Glimt – Sarpsborg 2-0 (1-0), Haugesund – Stabæk 3-0 (0-0), Molde – HamKam 1-1 (0-1), Odd – Aalesund 4-1 (2-1), Sandefjord – Lillestrøm 1-0 (1-0), Strømsgodset – Brann 3-0 (1-0), Viking – Rosenborg 1-5 (0-1), Vålerenga – Tromsø 1-1 (0-0).

---


Mer fra Dagsavisen