Fotball

Korsbåndskade for Neymar – blir lenge borte

Den brasilianske fotballspilleren Neymar ødela korsbåndet i VM-kvalifiseringskampen mot Uruguay og blir lenge borte fra fotballbanen.

Neymar ble båret gråtende av banen rett før pause i tirsdagens kamp i Montevideo. Han fikk en vridning i kneet da han falt etter en duell med Uruguays midtbanespiller Nicolás de la Cruz på overtid i den første omgangen.

Etter kampen forlot han stadion på krykker.

Brasils fotballforbund (CBF) meldte onsdag kveld norsk tid at Neymar må opereres etter at det er konstatert avrevet korsbånd og ødelagt menisk i venstre kne.

– Trenger ham frisk

– Brasiliansk fotball og hele fotballverden trenger Neymar frisk og rask, for fotballen er lykkeligere når han er på banen, sa Brasils fotballpresident Ednaldo Rodrigues i en uttalelse.

31-åringen forlot i august Paris Saint-Germain og signerte for saudiarabiske Al-Hilal. Også klubben har bekreftet skadeomfanget.

– Han kommer tilbake sterkere, meldte Al-Hilal på X.

Det er ikke sagt noe om når Neymar skal opereres, men CBF opplyser at det er tett kontakt med Al-Hilal og enighet om hvordan man skal hjelpe Neymar tilbake til banen.

Skadeplaget

Neymar la forrige måned Pelé bak seg og inntok toppen av Brasils landslags evige scoringsliste.

Den tidligere Barcelona-stjernen har hatt mange skader gjennom karrieren. I mars var han gjennom en ankeloperasjon.

Brasil tapte 0-2 for Uruguay tirsdag og er allerede fem poeng bak verdensmester Argentina i den søramerikanske VM-kvalifiseringen, der lagene har spilt fire kamper hver.

Brasil tapte for Uruguay for første gang på 22 år.

Mer fra Dagsavisen