Fotball

Ødegaard med sitt første mesterligamål da Arsenal banket PSV

Det var feststemning hele veien i Arsenals retur til Champions League. Martin Ødegaard bidro med et vakkert mål i 4-0-nedsablingen av PSV Eindhoven.

Drammenseren satte inn en skuddfinte og traff på en markkryper med snaut 20 minutter igjen. Scoringen var Ødegaards første i den gjeveste europacupen.

På under en halv omgang var Arsenal oppe i 2-0 i London-regnet, og hjemmelagets konstante kjør ga PSV lite pusterom.

Bukayo Saka fikset ledelse etter ni minutter på en keeperretur, mens Leandro Trossard doblet den på bestemt vis etter en gnistrende kontring. Med strak vrist økte Gabriel Jesus til 3-0 før pause.

Første på over seks år

Arsenal roet ned trykket en smule utover i andreomgangen. Kort tid før Ødegaard-målet ble både Saka og Jesus tatt av for å få litt hvile foran helgens derby mot Tottenham i Premier League.

Seieren mot PSV kom i Arsenals første Champions League-kamp på 2388 dager. Tilbakekomsten ble slik fansen drømte om.

Ødegaard sto med 135 minutters CL-fotball for Real Madrid før onsdagens oppgjør. De kom over to puljekamper på senhøsten 2020. Siden har han slått til i Arsenal og blitt en populær kaptein.

Uavgjort i Spania

PSV Eindhoven fikk til svært lite i mesterligapremieren. Nederlenderne må satse på bedre prestasjoner i månedene som kommer.

Sevilla og Lens spilte 1-1 i den andre kampen i gruppe B. Lucas Ocampos ga den spanske europaligavinneren en tidlig ledelse, men Angelo Fulgini utlignet før hvilen.

Arsenal møter Lens i Frankrike 3. oktober. Samme kveld tar PSV imot Sevilla.

Nyeste fra Dagsavisen.no: