Tete fikk sin revansj da Fulham slo ut Tottenham – Leeds røk på straffer

Kenny Tete var i garderoben for å finne seg en ny sko da Tottenham utlignet, men fikk sin revansj da han satte inn det avgjørende straffesparket som sendte Tottenham ut av ligacupen på straffer.

Fulham tok ledelsen da Tottenham-stopper Micky van de Ven sendte ballen i eget nett etter 19 minutter. Ti minutter etter pause utlignet Richarlison, mot Fulhams ti menn. Kenny Tete måtte nemlig inn i garderoben for å finne seg en ny sko, og det utnyttet Tottenham til å skaffe seg utligningen.

Flere mål ble det ikke, og dermed måtte det avgjøres i straffesparkkonkurranse. Der var Fulham best og er klar for neste runde med 5-3.

Crystal Palace kom overraskende under 0-2 mot Plymouth, men snudde kampen med tre scoringer på fire minutter etter en times spill. Deretter kontrollerte de inn 4-2-seieren og avanserer til neste runde. Jean-Philippe Mateta scoret hattrick for Premier League-klubben.

Luton tok seg videre med 3-2 over Gillingham, mens Wolverhampton kjørte over Blackpool og vant 5-0. Danske Mathias Jensen så ut til ble matchvinner for Brentford, men Newport utlignet dypt inne i overtiden og tvang kampen til straffesparkkonkurranse. Der var Brentford best og unngikk en cupbombe.

Bournemouth måtte slite for seieren mot Swansea. Der ble Ryan Christie matchvinner ett minutt på overtid i 3-2-seieren.

Også Leeds måtte ut i straffekonk da de møtte Salford. Den kampen endte 1-1 etter ordinær tid, og etter å ha fått tre forsøk på å avgjøre i straffekonkurransen vant Salford til slutt 9-8 og gikk for første gang i klubbens historie til tredje runden av den engelske ligacupen.