Fotball

Pochettino tar over Chelsea-jobben

Mauricio Pochettino (51) skal lede Chelsea kommende sesong. Managervalget er klart etter mange uker med spekulasjoner.

Argentineren tiltrer formelt fra 1. juli og har skrevet under en kontrakt på to år, opplyser Chelsea. Den inneholder en opsjon som kan forlenge oppholdet til sommeren 2026.

Pochettino får i oppgave å gi London-klubben et løft etter en begredelig sesong. Han ble meldt å være i sluttforhandlinger allerede i slutten av april. Nå er alle detaljer unnagjort, og forberedelsene foran en hektisk sommer kan starte. Chelsea står overfor en stor ryddejobb.

Mange er ventet å forlate Stamford Bridge i en større omveltning av spillerstallen.

Et amerikansk konsortium kjøpte i mai i fjor Chelsea etter nesten to tiår med Roman Abramovitsj som eier. Siden har pengene sittet svært løst, og ingen i fotballen har det siste året brukt mer på overganger.

Likevel ble 2022/23-sesongen en kjempefiasko.

Helsprekk

De nye eierne sparket tidlig suksesstrener Thomas Tuchel og hentet inn Graham Potter, men i april ble langtidsplanen kastet ut av vinduet.

Potter betalte prisen for en lang rekke med svake resultater.

Frank Lampard fikk jobben som vikarmanager i de resterende kampene. Chelsea-legendens inntog bare forverret krisen, og blåtrøyene tapte åtte av elleve oppgjør under Lampard. De endte til slutt helt nede på 12.-plass i Premier League.

Noe å bevise

Pochettino fikk et navn i England ved å imponere i Southampton og senere gjøre det svært bra i Tottenham over flere år.

Sistnevnte tok han til Champions League-finalen i 2019, men fikk sparken under seks måneder senere.

Han led samme skjebne i Paris Saint-Germain etter en halvannen sesong. På veien vant han både den franske serien og cupen, men lyktes ikke i Europa.

Mer fra Dagsavisen