Fotball

Fati-dobbel mot Mallorca – Barca-talent ute i lang tid etter grisetakling

Barcelona overkjørte Mallorca og vant 3-0 på hjemmebane i La Liga søndag kveld. 19 år gamle Alejandro Balde måtte imidlertid ut med skade etter en takling.

Barcelona fikk en drømmestart på kampen da Ansu Fati sendte vertene i ledelsen etter bare 49 sekunder, før han doblet ledelsen 23 minutter senere.

I mellomtiden hadde imidlertid Balde blitt taklet stygt av Amath Ndiaye og måtte gå av banen med skade. Ndiaye ble vist det røde kortet, og Barcelona skriver på sin Twitter-konto at unggutten har fått en delvis rift i leddbåndet i høyre ankel og vil være ut i seks til sju uker.

20 minutter før full tid fastsatte Barcelonas supertalent Gavi resultatet til 3-0 med et nydelig skudd i krysset.

Mot slutten av kampen ble Jordi Alba og Sergio Busquets hyllet med full jubel av de nesten 90.000 tilskuerne på Camp Nou da de ble byttet ut. Etterpå kunne man se dem oppløst i tårer klemme hverandre på benken.

De to klubblegendene har annonsert at de er ferdige i klubben etter sesongen, og søndagens oppgjør var lagets siste på hjemmebane denne sesongen.

Barcelona sikret ligatittelen allerede for tre serierunder siden. Det er klubbens første siden 2018/19-sesongen. Katalanerne har imidlertid vunnet La Liga seks ganger de siste elleve årene.

Mer fra Dagsavisen