Hegerberg avgjorde finalen og sikret Lyon cupgullet med to mål mot PSG

Ada Hegerberg ble matchvinner da Lyon vant 2-1 over Paris Saint-Germain i den franske cupfinalen i fotball for kvinner.

Det tok bare 23 minutter før magikeren fra Sunndalsøra hadde notert seg med to mål på scoringslisten:

* 13 minutter: 27 åringen mottok ballen fra Daniëlle van de Donk høyt i banen og banket Lyon i ledelsen fra over 20 meter.

* 23 minutter: Hegerberg ble igjen spilt opp av van de Donk, denne gangen inne i 16-meteren, og trillet 2-0-målet nydelig ned i høyre hjørne.

PSG reduserte bare ti minutter senere da Ramona Bachmann scoret på straffe.

Hegerberg ble byttet ut etter 66 minutter for Eugénie Le Sommer.

Lyon er den mestvinnende klubben i turneringen med ti titler. PSG var imidlertid regjerende mester etter å ha knust Yzeure 8-0 i fjorårets finale. Sist Lyon gikk til topps var tilbake i 2019-20-sesongen.

Cupgullet er Lyons sjette siden Hegerberg ankom klubben i 2014. I løpet av de ni årene i den franske storklubben har Hegerberg også vært med på å vinne seks mesterligatitler og sju seriegull.

Lyon er også på god vei mot et nytt seriegull. Laget leder den franske toppserien med tre poeng ned til PSG på 2.-plass når det står igjen to serierunder.

21. mai møtes de to storlagene i den franske hovedstaden, hvor seriegullet kan avgjøres.