«Uslåelige» Brann stormer videre mot Eliteserien – 18 kamper uten tap

Brann har fortsatt til gode å tape en kamp etter den 18. serierunden i 1. divisjon hvor de vant 1-0 hjemme over Start torsdag kveld.

Det ble meldt om slåsskamper og røykbomber i sentrum før Start skulle gjeste Brann stadion, og vertene satte inn nødvendige sikkerhetstiltak for å unngå flere tumulter. Det førte til at det ble lange køer utenfor stadion, og flere supportere rakk ikke inn før kampen ble blåst i gang. Men i god ånd ventet vertene med å gjøre seg tellende til de var helt sikre på at alle hadde funnet setene sine.

Bård Finne ble spilt nydelig opp etter 56 minutter og banket til inne i 16-meteren, men skuddet gikk i lagkamerat Aune Heggebø og ble klarert halvveis ut av feltet. Returen endte til Starts fortvilelse opp hos Felix Horn Myhre, som fyrte av en kanonkule i krysset fra om lag ti meter.

Bergenserne har fortsatt ikke tapt en kamp i 1. divisjon denne sesongen. Brann står med 15 seirer og tre uavgjorte etter 18 serierunder. Det gjør dem til suverene serieledere med en ledelse på 13 poeng ned til Sandnes Ulf på 2.-plass.

Målfest i Sandnes

Det ble langt flere mål i oppgjøret mellom Sandnes Ulf og Sogndal. Vertene hadde notert seg for sju mål på sine to siste kamper, og ønsket ikke å være noe dårligere torsdag kveld.

En kanonkule fra Ingvald Sandvik Halgunset og et selvmål av Andreas van der Spa sørget for at Sandnes Ulf ledet 2-0 til pause. Etter hvilen fortsatte de presset sitt og satte inn sitt tredje, fjerde, femte og sjette mål ved Gullbrandur Øregaard, Jostein Ekeland, Alexander Stølås og Ståle Sæthre.

Publikum i Fredrikstad fikk også servert en veldig målrik kamp da Stabæk kom på besøk, men der sto gjestene for fire av seks mål.

Gift Emmanuel Orban fortsatte storformen og sendte gjestene i ledelsen etter 21 minutter, men Olav Øby svarte for hjemmelaget snaue to minutter senere. Etter pausen testet Fredrik Krogstad skuddfoten og banket Stabæk opp i 2-1, men igjen brukte vertene under to minutter på å utligne, denne gangen ved Riki Alba. Stabæk vant til slutt da først Fitim Azemi plutselig fikk ballen alene foran mål og satte inn gjestenes tredje for kvelden, før Orban fastsatte resultatet.

Viktig trepoenger

Skeid sliter i bunnen av tabellen og trengte sårt en seier da Ranheim kom på besøk. Johnny Per Buduson sendte vertene i ledelsen etter 33 minutter og sikret vertenes tredje seier for sesongen. Ranheim falt fra opprykksplass til 4.-plass da Sandnes Ulf og Stabæk gikk forbi.

Grorud jaktet første seier da laget gjestet Stjørdals-Blink, men gjorde det veldig vanskelig for seg selv da Saadiq Faisal Elmi dro på seg et rødt kort i det 23. minutt. Gjestene holdt godt unna i lang tid, men måtte til slutt gi tapt da Fredrik Vinje banket ballen i mål fra om lag 14 meter.

Tett og jevnt ble det også på Ekebergsletta da KFUM Oslo tok imot Åsane midt under Norway Cup-uka. Gjestene gikk opp i ledelsen etter 32 minutter ved Ryan Doghman. Håkon Lorentzen doblet ledelsen ti minutter senere. Rett før pausen reduserte lånesoldat Filip Møller Delaveris for «Kåffa», før Moussa Njie satte inn utligninger til 2-2 ett minutt på overtid.

Problemene fortsetter

Mjøndalen har slitt etter den fantastiske seriestarten, og står nå med kun én fattig seier på sine siste ni kamper. Og den rekker ble slett ikke bedre da Raufoss kom på besøk og vant 2-1 torsdag kveld. Gard Simenstad sendte Raufoss i ledelsen rett etter pausen og satte Mjøndalen i store problemer.

Sander Sverre Henriksen Bratvold utlignet kvarteret etter, men det hjalp lite da Kristoffer Sørensen sendte gjestene tilbake i ledelsen og sikret tre poeng til Raufoss. Mjøndalen er nå helt nede på 8.-plass i 1. divisjon.

Kongsvinger sikret også tre viktige poeng hjemme mot Bryne. Martin Tangen Vinjor satte inn kampens første mål, før Sigurd Grønli utlignet på en straffe. Dessverre for gjestene klarte Rogvi Baldvinsson å score selvmål tre minutter før full tid.

---

1. divisjon menn torsdag, 18. runde:

Brann – Start 1-0 (0-0)

9628 tilskuere

Mål: 1-0 Felix Horn Myhre (56).

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden.

Gult kort: Vito Wormgoor, Basilio Ndong, Start.

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Ruben Kristiansen, Fredrik Pallesen Knudsen, David Wolfe – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre – Frederik Børsting (Aune Heggebø fra 45.), Bård Finne (Ole Didrik Blomberg fra 72.), Niklas Castro (Kasper Skaanes fra 72.).

Start (3-4-3): Jasper Torkildsen – Luc Mares, Vito Wormgoor, Kristoffer Tønnessen – Peter Reinhardsen, Bjarni Antonsson, Emir Derviskadic, Basilio Ndong (Sander Svela fra 84.) – Mathias Grundetjern (Eirik Schulze fra 63.), Zakaria Sawo (Sander Sjøkvist fra 79.), Tom Strannegård.

Fredrikstad – Stabæk 2-4 (1-1)

3059 tilskuere

Mål: 0-1 Gift Orban (21), 1-1 Olav Øby (23), 1-2 Fredrik Krogstad (54), 2-2 Riki Alba (56), 2-3 Fitim Azemi (73), 2-4 Orban (90).

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval.

Gult kort: Oscar Jansson, Fredrikstad.

Fredrikstad (4-3-3): Håvar Jenssen – Ludvig Begby, Mads Nielsen, Oscar Jansson, Stian Stray Molde – Nicolay Solberg (Filip Alexandersen Stensland fra 81.), Olav Øby, Thomas Drage – Obilor Okeke (Innocent Kingsley fra 67.), Riki Alba (Lucas Lima fra 61.), Noa Williams (Marcus Wenneberg fra 68.).

Stabæk (3-5-2): Marcus Sandberg – Kasper Pedersen, Simen Wangberg, Nicolai Næss – Sturla Ottesen, Patrick Metcalfe (Fitim Azemi fra 69.), Curtis Edwards (Aleksander Andresen fra 90.), Fredrik Krogstad, Victor Wernersson (Thor Lange fra 69.) – Gift Orban, Herman Geelmuyden (Nicolas Pignatel Jenssen fra 86.).

KFUM Oslo – Åsane 2-2 (1-2)

879 tilskuere

Mål: 0-1 Ryan Doghman (32), 0-2 Håkon Lorentzen (44), 1-2 Filip Delaveris (45), 2-2 Moussa Njie (90).

Dommer: Mathias Støfringshaug, Verdal.

Gult kort: Remi-André Svindland, Håkon Hoseth, KFUM Oslo, Senai Hagos, Åsane.

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Vatne Brauti – Momodou Lion Njie, Aaron Kiil Olsen, Fredrik Kristensen Dahl (Simen Hestnes fra 78.) – Dadi Dodou Gaye (Håkon Hoseth fra 61.), Robin Rasch, Remi-André Svindland, Keivan Ghaedamini (Jørgen Hammer fra 77.) – Filip Delaveris (Håkon Stavrum fra 61.), Johannes Hummelvoll Nuñez (Tore André Sørås fra 73.), Moussa Njie.

Åsane (4-2-3-1): Idar Nordby Lysgård – Knut Haga, Sindre Austevoll, Eirik Wollen Steen (Oliver Juul Jensen fra 61.), Martin Ueland – Bjarte Haugsdal, Mats Thornes – Stian Nygard (Lars Kilen fra 70.), Morten Gamst Pedersen (Erling Myklebust fra 62.), Ryan Doghman – Håkon Lorentzen (Senai Hagos fra 85.).

Kongsvinger – Bryne 2-1 (1-0)

1272 tilskuere

Mål: 1-0 Martin Vinjor (14), 1-1 Sigurd Grønli (str. 80), 2-1 Rógvi Baldvinsson (selvmål 87).

Dommer: Martin Berg, Hunstad.

Gult kort: Mathias Bringaker, Kongsvinger.

Kongsvinger (4-1-2-1-2): August Strömberg – Kevin Egell-Johnsen (Daniel Lysgård fra 82.), Kristian Jahr, Victor Grodås (Fredrik Holmé fra 53.), Martin Sjølstad – Harald Holter – Martin Vinjor, Mathias Gjerstrøm – Martin Hoel Andersen (Per-Magnus Steiring fra 82.) – Ludvig Langrekken (Mathias Bringaker fra 53.), Adem Güven (Jesper Grundt fra 69.).

Bryne (3-4-1-2): Elias Hadaya – Christian Røer, Sondre Norheim, Rógvi Baldvinsson – Jørgen Hatlehol (Daniel Hermansson fra 90.), Henning Romslo, Andreas Dybevik, Oliver Rotihaug (Vegard Aasen fra 45.) – Sigurd Grønli – Arne Gunnes (Bjarne Langeland fra 45.), Robert Undheim (Jørgen Voilås fra 78.).

Mjøndalen – Raufoss 1-2 (0-0)

1078 tilskuere

Mål: 0-1 Gard Simenstad (47), 1-1 Sander Sverre Henriksen Bratvold (70), 1-2 Kristoffer Sørensen (90).

Dommer: Ajdin Medic, Trosvik.

Gult kort: Simon Appiah, Mjøndalen, Erik Ansok Frøysa, Raufoss.

Mjøndalen (4-2-3-1): Thomas Kinn – Syver Skaar Eriksen, Adrian Aleksander Hansen, Leotrim Bekteshi (Matias Belli Moldskred fra 81.), Joackim Olsen Solberg (Sivert Øverby fra 57.) – Ole Amund Sveen, Simon Appiah (Albin Sporrong fra 67.) – Martin Rønning Ovenstad, Brinder Singh (Love Reuterswärd fra 57.), Meinhard Olsen (Sander Sverre Henriksen Bratvold fra 57.) – Benjamin Stokke.

Raufoss (4-2-3-1): Ole Kristian Lauvli – Gard Simenstad, Arnar Thór Gudjónsson, Erik Ansok Frøysa, Amund Møllerhagen (Emilie Noe Dadjo fra 60.) – Håkon Butli Hammer, Markus Karlsbakk – Filip Brattbakk, Markus Johnsgård, Teodor Berg Haltvik (Markus Aanesland fra 60.) – Magnus Fagernes (Kristoffer Sørensen fra 77.).

Sandnes Ulf – Sogndal 6-0 (2-0)

1358 tilskuere

Mål: 1-0 Ingvald Halgunset (23), 2-0 Andreas van der Spa (selvmål 29), 3-0 Gullbrandur Øregaard (56), 4-0 Jostein Ekeland (68), 5-0 Alexander Stølås (77), 6-0 Ståle Stålinho Sæthre (86).

Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen, Kråkerøy.

Gult kort: Ingvald Halgunset, Horenus Taddese, Torbjørn Heggem, Sandnes Ulf, Valdimar Ingimundarson, Sogndal.

Sandnes Ulf (4-3-3): Aslak Falch – Fredrik Pålerud (Ståle Stålinho Sæthre fra 78.), Espen Berger, Torbjørn Heggem, Anders Hiim – Gullbrandur Øregaard, Horenus Taddese (Daniel Braut fra 75.), Ingvald Halgunset (Christian Landu Landu fra 75.) – Sander Ringberg, Martin Ramsland (Alexander Stølås fra 69.), Jostein Ekeland (Tommy Høiland fra 69.).

Sogndal (4-4-2): Renze Fij – Axel Kryger (Andreas Hoven fra 57.), Andreas van der Spa, Eirik Lereng, Hördur Ingi Gunnarsson – Jónatan Ingi Jónsson (Anders Nord fra 57.), Valdimar Ingimundarson, Isaac Twum, Kristoffer Nessø (Sondre Ørjasæter fra 57.) – Emanuel Grønner (Endre Kupen fra 57.), Ulrik Mathisen (unknown).

Skeid – Ranheim 1-0 (1-0)