Njie reddet Kåffa-poeng på overtid

(KFUM Oslo - Åsane 2-2) Etter en omgang med sjansesløseri havnet KFUM under med to mål, men reduserte likevel på overtid før pause. Også utligningen i andre omgang kom i tilleggsminuttene.

EKEBERG (Dagsavisen): Omringet av Norway Cup-kamper på Ekebergsletta tok KFUM Oslo imot Åsane, i det som skulle vise seg å bli en svært tett og jevn kamp. Til tross for at gjestene fra Bergen lå ti poeng bak Kåffa på tabellen før oppgjøret, kjempet Åsane til seg ett poeng i Oslo.

Før hvilen var gjestene svært effektive og ledet med to mål, men Kåffa slo tilbake på overtid - både før og etter pause.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Sjansesløseri

Åsane kom best i gang på Ekeberg, og Håkon Lorentzen kom til kampens første mulighet tidlig i første omgang. Etter et innlegg vant spissen duellen i feltet, og fikk headet mot mål. Avslutningen fikk ikke all verden med fart, men gikk i stolpen. Jonas Brauti i KFUM-målet slapp med skrekken, og returen nådde ikke en Åsane-spiller i boksen.

Kåffa brukte ikke lang tid på å komme til sjanser heller, og fem minutter senere var Moussa Njie på farten. Kanten slo et hardt innlegg foran mål, men Filip Delaveris maktet akkurat ikke å nå innlegget på bakerste stolpe.

Vertene tok mer og mer over, og skapte flere halvsjanser etter hvert. Johannes Hummelvoll-Nuñez var spesielt farlig frempå ved flere anledninger, og fikk sin største sjanse etter at Njie fant ham sju meter fra mål. Spissen brukte et touch før han fikk avslutta, men skuddet ble blokkert.

Også Delaveris kom til engod sjanse etter kontring, men tidligere Skeid-keeper Idar Lysgård reddet mesterlig langs bakken. Kåffa hadde flere gode kontringer, men slet med effektiviteten foran mål før pause.

Mot spillets gang

I stedet tok gjestene brått ledelsen etter en visitt på Kåffas banehalvdel. Lorentzen slapp en glimrende pasning i bakrom til Ryan Doghman, som var alene med keeper etter en feilberegning av Aron Kiil Olsen. Brauti reddet i første omgang, men på returen var vingen iskald og chippet ballen over Olsen som desperat forsøkte å hindre baklengsmål.

KFUM fortsatte å angripe etter kalddusjen i regnværet, men det ville seg ikke for vertene før pause. Verken for Njie, Delaveris, Nuñez eller Keivan Ghaedamini, som alle hadde gode muligheter i løpet av første omgang.

Likevel var det gjestene som kom klart ut etter de første 45 minuttene, for rett før pause hamret Lorentzen til like utafor 16-meteren og sendte Åsane opp i tomålsledelse. Men KFUM ga seg ikke her heller.

På overtid i første omgang sto vertene høyt etter et hjørnespark, og Njie fikk til slutt slått inn fra høyre. Delaveris nådde innlegget denne gangen, og fikk sneket inn en svært viktig redusering for Kåffa.

Filip Delaveris scora målet for KFUM i første omgang mot Åsane.

Hjemmelagets scoring var det siste som skjedde før pause, og dermed gikk hjemmelaget til pause ett mål bak Åsane, som var meget heldige med uttellingen.

Utligning

Kåffa fortsatte i samme spor etter pause, og da vertene fikk frispark ved hjørneflagget tidlig i andre omgang kom Momodou Njie til en stor sjanse. Midtstopperen knuste Åsane-forsvaret i feltet, men fikk ikke headingen på mål.

Stopperen hadde også et fint offensivt initiativ noen minutter senere, da han passerte flere Åsane-spillere og kom seg innafor feltet. Igjen var Nuñez plassert smart foran mål, men etter å ha mottatt ballen fra Njie reddet Lysgård nok en gang på mesterlig vis.

Innbytterne Håkon Hoseth og Håkon Stavrum kom inn og satte mer fart på Kåffa-angrepet, som jaktet utligning mot et lavtliggende Åsane-lag. Hoseth kom seg til et godt skudd fra skrått hold, men også her var Lysgård god og fikk avverget.

Midtstopper Jørgen Hammer kom også inn fra benken etter hvert i andre omgang, og kapteinen kom seg til en brukbar avslutning på tampen. Dessverre for KFUM strøk skuddet fra distanse tverrliggeren, men hjemmelaget skulle til slutt få uttelling.

Vertene kom til innlegg fra høyre, og på bakerste stolpe var Moussa Njie plassert. Vingen headet inn utligningen på overtid, men klarte ikke sørge for mer enn ett poeng.

Dermed endte det 2-2, og KFUM er stadig på kvalikplass i OBOS-ligaen.

---

KFUM Oslo – Åsane 2-2 (1-2)

879 tilskuere

Mål: 0-1 Ryan Doghman (32), 0-2 Håkon Lorentzen (44), 1-2 Filip Delaveris (45), 2-2 Moussa Njie (90).

Dommer: Mathias Støfringshaug, Verdal.

Gult kort: Remi-André Svindland, Håkon Hoseth, KFUM Oslo, Senai Hagos, Åsane.

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Vatne Brauti – Momodou Lion Njie, Aaron Kiil Olsen, Fredrik Kristensen Dahl (Simen Hestnes fra 78.) – Dadi Dodou Gaye (Håkon Hoseth fra 61.), Robin Rasch, Remi-André Svindland, Keivan Ghaedamini (Jørgen Hammer fra 77.) – Filip Delaveris (Håkon Stavrum fra 61.), Johannes Hummelvoll Nuñez (Tore André Sørås fra 73.), Moussa Njie.

Åsane (4-2-3-1): Idar Nordby Lysgård – Knut Haga, Sindre Austevoll, Eirik Wollen Steen (Oliver Juul Jensen fra 61.), Martin Ueland – Bjarte Haugsdal, Mats Thornes – Stian Nygard (Lars Kilen fra 70.), Morten Gamst Pedersen (Erling Myklebust fra 62.), Ryan Doghman – Håkon Lorentzen (Senai Hagos fra 85.).