Fotball

Arteta forklarer Ødegaard-valget: – Respektert av alle i garderoben

Arsenal-manager Mikel Arteta forklarer hvorfor Martin Ødegaard ble klubbens kaptein og sier han nyter ansvaret.

– Denne sesongen hadde vi muligheten til å gjøre det på den måten vi mente kan fungere. Vi valgte Martin som har vært med oss i 18 måneder og representerer klubbens verdier på en perfekt måte, sa Arteta på torsdagens pressekonferanse.

– Han er respektert av alle i garderoben og godt likt av støtteapparatet. Jeg er glad for å ha en som ham. Han nyter ansvaret, og han kommer til å trenge støtte, forklarte han videre.

Ødegaard ble i sommer utnevnt til kaptein for Arsenal kommende sesong. 23-åringen leder et lag som kommer inn i sesongstarten i medvind. Sommerens fem kamper har alle endt med seirer, og det har blitt scoret mange mål.

Nürnberg (5-3), Everton (2-0), Orlando City (3-1), Chelsea (4–0) og Sevilla (6–0) har i tur og orden blitt slått av Ødegaard og co.

Tidligere City-spiss Gabriel Jesus har scoret sju av målene.

Aktive

Siste mann ut i Arsenal er keeper Bernd Leno. Han er klar for Fulham. Arteta lover at klubben ikke er ferdig med shoppingen.

– Vi er veldig aktive, som du kan se, (med spillere) inn og ut. Alt er fortsatt åpent, og det er et langt vindu, sa han.

– Det er utrolig hvor mye business klubber har gjort i Premier League. Det viser hvor tøft det blir denne sesongen. Det kommer ikke til å stoppe, la han til.

Skader

Det har vært usikkerhet rundt Emile Smith Rowe, Takehiro Tomiyasu, Fabio Vieira og Kieran Tierney. Arteta var ikke helt konkret i sitt svar til pressen i London:

– Tre av fire kommer til å trene i ettermiddag, og hvis alt går bra vil de forhåpentligvis være i troppen.

Kampstart fredag mot Crystal Palace er klokken 21.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen