Fotball

Arsenal-keeper med kapteinsstøtte til Ødegaard: – Heldig som har han i laget

Martin Ødegaard blir av mange regnet som den største favoritten til å ta over kapteinsbindet i Arsenal. Nå blir nordmannen hyllet av lagkamerat Aaron Ramsdale.

– Jeg har ingen problemer med at Ødegaard er kapteinen vår. Vi er heldige som har han i laget vårt, forteller Arsenals sisteskanse i David Seamans podkast.

NRK omtalte saken først.

Mikel Arteta er ventet offentliggjøre kapteinsvalget innen kort tid, og Ramsdale mener Ødegaard besitter mange av de nødvendige kvalitetene for å være klubbens lederskikkelse videre.

– Martin er kanskje ikke den som snakker høyest, men du trenger ikke alltid at kapteinen din gjør det. I en garderobe kan du likevel ha tre eller fire andre lederskikkelser som snakker høyt, poengterer keeperen.

– Han er kaptein for landet sitt og for en 23-åring har han bokstavelig talt rukket å oppleve det meste, fortsetter Ramsdale.

Martin Ødegaard signerte en permanent avtale med Arsenal i fjor sommer etter å ha tilbrakt et halvt år på lån. Også Ramsdale ankom London-klubben før forrige sesong.

Burvokteren avslører samtidig at Ødegaard og Arsenal-sjef Arteta har et spesielt forhold.

– De snakker spansk sammen, så jeg har ikke peiling på hva de snakker om. Martin snakker perfekt engelsk, men likevel snakker de sammen på spansk.

Nyeste fra Dagsavisen.no: