Portugal berget poeng med sen scoring mot Spania

Spania og Portugal scoret på hver sin kontring og spilte 1-1 i naboduellen i Uefas nasjonsliga torsdag kveld.

Spania styrte mot en sterk seier, men innbytter Ricardo Horta var frampå og dyttet inn João Cancelos presise innlegg snaut ti minutter før slutt. Dermed sikret Portugal ett poeng i åpningskampen i A-divisjonens gruppe 2.

I en relativt jevnspilt kamp var det spanjolene som tok ledelsen i en mønsterkontring etter 24 minutter. Barcelona-juvelen Gavi (17) førte ballen og slo lekkert til Pablo Sarabia, som spilte Morata på nesten blank kasse. Spissveteranen var sikker og sendte ballen i mål.

Portugal-stjernen Cristiano Ronaldo var benket fra start, men kom inn etter en time for å jakte utligning. Veteranen var ikke utslagsgivende, men portugiserne klarte likevel å kvittere på en kontring som endte med en enkel Horta-scoring fra kort hold.

Spania var nærmest scoring på tampen. Jordi Alba misbrukte en kjempesjanse på en heading kort tid før slutt, og dermed endte det 1-1 i Sevilla.

I den andre kampen i gruppen vant Tsjekkia 2-1 hjemme over Sveits. Et uheldig selvmål av Djibril Sow etter 57 minutter ble avgjørende.

Før det hadde Jan Kuchta scoret for Tsjekkia, mens Noah Okafor sto bak sveitsernes utligningsmål.

Søndag skal Spania spille borte mot Tsjekkia, mens Portugal tar imot Sveits.