To mål fra Martínez senket Milan og sendte Inter til finale

Lautaro Martínez banet vei for Inters 3-0-seier over bynabo Milan og finaleplass i Coppa Italia. Han scoret to ganger før pause i tirsdagens oppgjør.

Inter er i en hjemlig cupfinale for første gang siden titteltriumfen i 2011. Det ble klart med en 3-0-seier sammenlagt i Milano-derbyet. Lagenes første møte i mars var uten scoringer.

Martínez dunket inn ledermålet på en kraftig volley etter kun fire minutter. Argentineren nølte ikke da han fikk en ny sjanse mot slutten av første omgang.

Robin Gosens kom inn i sluttfasen og la på 3-0 få minutter ut i sitt innhopp.

Milan er ubeseiret i sesongens to ligakamper mot Inter, men tirsdag ble Serie A-lederen satt på plass. I ligaen topper Milan to poeng foran rivalen, men Inter har én kamp mindre spilt.

Den andre semifinalen leder Juventus 1-0 over Fiorentina foran onsdagens hjemmekamp i Torino.

Coppa Italia-finalen spilles 11. mai på Stadio Olimpico i Roma.