Aubameyang ga Barcelona mer spill i europaligaen

Barcelona seiler opp som en tittelfavoritt i europaligaen. Torsdag ordnet Pierre-Emerick Aubameyang kvartfinalebillett i 2-1-seieren borte mot Galatasaray.

Den tidligere Arsenal-spissen scoret vinnermålet i Istanbul fire minutter etter hvilen. To ganger parerte målvakt Iñaki Peña ballen, men greide aldri å avverge faren. Det utnyttet Aubameyang nådeløst.

Han styrte inn en nikk fra Frenkie de Jong. Galatasaray fant aldri en vei tilbake.

Før pause stanget Marcão inn 1-0 på en corner. Hjemmelagets kaptein knuste Ferrán Torres i en duell i boksen, men den tyrkiske gleden varte i kun ni minutter. Pedri styrte kaldt inn utligningen etter flott spill.

Den første kampen endte målløst på Camp Nou.

Barcelona endte opp i Europas «B-turnering» i fotball etter et elendig gruppespill i mesterligaen i fjor høst. Der ble katalanerne treer bak Bayern München og Benfica. Med det gikk de på sin tidligste exit i europacupen på 21 år.

Siden har ikke Barcelona tapt én eneste kamp under Xavis ledelse. I La Liga har laget vist bunnsolid form og plassert seg blant de fire beste.

Europaligaen er en tittel Barcelona aldri har vunnet før. Kvart- og semifinalene trekkes fredag.