Ronaldo ledet an i sikker United-seier – Rangnick fortsatt ubeseiret

(Manchester United - Burnley 3-1). Cristiano Ronaldo bidro med både scoring og målgivende pasning da Manchester United avsluttet 2021 med å slå Burnley 3-1 i Premier League torsdag.

Seieren på Old Trafford ble av den komfortable sorten. Burnley skapte et lite håp om en snuoperasjon med Aaron Lennons redusering kort tid før pause, men bortelaget klarte aldri følge opp.

Dermed slo United tilbake etter den skuffende 1-1-kampen mot Newcastle sist.

– Kampen mot Newcastle var tøff, så vi måtte slå tilbake etter noe sånt som det, sa United-målscorer Scott McTominay til Amazon Prime etter kampen.

Han mente de første 45 minuttene var Uniteds beste under manager Ralf Rangnicks ledelse.

Burnley spilte sin første kamp på lang tid etter koronautsettelser.

– Vi har ikke spilt på tre uker, så vi var litt rustne. Nå har vi noen kamper tilgode, og vi har tro på det vi gjør, sa Burnley-målscorer Aaron Lennon.

Ronaldo i sentrum

Rangnicks United-mannskap startet friskt og tok ledelsen allerede etter åtte minutters spill. Scott McTominay banket inn 1-0 etter å ha fått ballen av Ronaldo.

2-0 kom midtveis i omgangen da Jadon Sancho skar inn fra venstre og skjøt ballen mot lengste hjørne. På veien mot mål var den innom Burnley-kaptein Ben Mee, som ble kreditert et selvmål.

3-0-scoringen etter 36 minutter kom fra Cristiano Ronaldos fot og var av det enkle slaget. McTominay fyrte løs fra god posisjon, og etter å ha vært innom Burnley-keeper Wayne Hennessey og stolpen, fikk Ronaldo returen på åpent mål. Portugiseren trillet enkelt inn det åttende ligamålet for eget vedkommende denne sesongen.

Da så situasjonen blytung ut for Burnley, men gjestene slo tilbake like etter. Aaron Lennon gjorde en strålende jobb da han fant rom foran Uniteds midtstoppere og sendte ballen ned i hjørnet bak keeper David de Gea etter 38 minutter.

Langt bak City

Flere mål kunne det også blitt de første 45 minuttene. Ronaldo var nær scoring tidlig, men portugiserens skudd gikk over mål.

Annen omgang på Old Trafford forble målløs.

Seieren betyr at Manchester United klatret til sjetteplass på tabellen. Mannskapet til Ralf Rangnick er a poeng med West Ham på plassen foran.

Opp til ligaleder og byrival Manchester City er det samtidig 19 poeng. Neste kamp for United er 3. januar hjemme mot Wolverhampton.

Burnley har på sin side kun Newcastle og Norwich bak seg på tabellen. To poeng skiller opp til Watford på trygg grunn.

Premier League menn torsdag, 20. runde:

Manchester United – Burnley 3-1 (3-1)

Mål: 1-0 Scott McTominay (7), 2-0 Ben Mee (selvmål 26), 3-0 Cristiano Ronaldo (35), 3-1 Aaron Lennon (37).

Dommer: Jonathan Moss.

Manchester U. (4-2-2-2): David de Gea – Aaron Wan-Bissaka, Eric Bailly (Raphaël Varane fra 65.), Harry Maguire, Luke Shaw – Scott McTominay, Nemanja Matic – Jadon Sancho, Mason Greenwood (Diogo Dalot fra 80.) – Edinson Cavani, Cristiano Ronaldo (Fred fra 90.).

Burnley (4-4-2): Wayne Hennessey – Matthew Lowton, James Tarkowski, Ben Mee, Charlie Taylor – Jóhann Berg Gudmundsson, Ashley Westwood, Jack Cork (Dale Stephens fra 57.), Dwight McNeil (Erik Pieters fra 83.) – Aaron Lennon (Matej Vydra fra 73.), Chris Wood.