Welbeck berget Brighton-poeng på overtid etter omstridt Lukaku-mål

Danny Welbeck berget 1-1 for Brighton på overtid i bortekampen mot gulljagende Chelsea. Innbytteren nikket inn et innlegg fra Marc Cucurella.

– Et poeng her er stort for oss. Vi skapte mange sjanser, og det var vel fortjent, sa Welbeck til Amazon Prime.

Det var Brightons første bortescoring mot Chelsea i Premier League noensinne, og det sikret poeng i en kamp der vertene lenge så ut til å hale i land seieren takket være av en omstridt scoring av Romelu Lukaku.

– Uavgjort var slett ikke rettferdig. Vi hadde de beste sjansene og ble snytt for et klart straffespark. Det er veldig skuffende, sa Chelsea-manager Thomas Tuchel til BBC.

I det 28. minutt tok Mason Mount corner fra høyre. Lukaku møtte ballen ved nærmeste stolpe og stanget den ned på streken og inn i lengste hjørne. Brighton-spillerne protesterte kraftig og mente at belgieren rev ned Neal Maupay i forspillet, men fikk ikke gehør.

TV-bildene viste at Lukaku brukte armen heller voldsomt for å riste av seg Maupay, som hadde tatt livtak på ham. Maupay falt om og holdt seg til hodet, men fikk ikke frispark.

Chelsea var best den første halvtimen og hadde allerede vært nær scoring etter corner fra høyre. I det 17. minutt kom César Azpilicueta til avslutning inne i feltet, men via keeper Robert Sánchez gikk ballen i stolpen. Sekunder senere reddet Sanchez fint et hardt hodestøt fra Antonio Rüdiger.

Brighton-sjanser

Etter målet var det et tent Brighton-lag som skapte mest på Stamford Bridge. Særlig etter pause ble Chelsea satt under press, og gjestene kom til store muligheter.

I det 47. minutt avsluttet Jakub Moder fra god posisjon, og skuddet sneiet tverrliggeren.

Ti minutter senere sendte Maupay et diagonalskudd rett utenfor. Tre minutter senere ble Alexis Mac Allister spilt gjennom, men Edouard Mendy tvang ham ut på siden så han ikke fikk avsluttet. Han slo i stedet skrått ut til Maupay, men Rüdiger ofret seg og blokkerte skuddet hans.

Innimellom var også Chelsea farlig. Callum Hudson-Odoi burde ha avsluttet selv da han fikk løpe alene fra midtstreken på en kontring, men han prøvde å finne Mount og så pasningen brutt.

– 100 prosent

Christian Pulisic ropte på straffe etter en duell med Joël Veldman tidlig i den andre omgangen.

– Det var 100 prosent straffe. Du må spørre dommeren hvorfor han ikke blåste, sa Tuchel om det.

Chelsea fikk bedre kontroll mot slutten av kampen og kunne ha punktert kampen. Lukaku var veldig nær ny scoring fem minutter før full tid, men ble taklet i skuddøyeblikket av Joël Veltman.

I stedet lyktes Brighton på overtid. Etter småspill utenfor feltet kom Cucurella til innlegg fra venstre. Welbeck, som hadde vært på banen vel ti minutter, knuste to motspillere i lufta og nikket i mål.

Chelsea avga dermed poeng på dagen da de og gullrival Manchester City tok fatt på siste halvdel av Premier League-sesongen. City-seieren mot Brentford betyr at laget går inn i det nye året med åtte poengs luke.

For Chelsea var det også en smell at Reece James måtte ut med skade i første omgang.