Fotball

King-assist holdt ikke for Watford som ble knust av West Ham

Joshua King leverte assist til Watfords tidlige ledermål da laget var tilbake på banen etter koronapause, men West Ham vendte til 4-1-seier.

Dermed ble det ingen etterlengtede poeng for den nedrykkstruede klubben, som har fått flere kamper utsatt som følge av et koronautbrudd i stallen.

Watford gikk hardt ut på hjemmebane. Før det var spilt fire minutter fant King midtspissen Emmanuel Dennis i feltet, og han fikk rom til å skyte i krysset.

West Ham henger med i tetsjiktet og vendte kampen før pause. Tomás Soucek utlignet i det 27. minutt framspilt av Jarrod Bowen, og to minutter senere scoret Saïd Benrahma ledermålet på en kontring etter et balltap av Francisco Sierralta. Michail Antonio, tilbake i laget etter koronasmitte, sto for assist.

Mark Noble økte på straffespark etter at Bowen ble felt av keeper Daniel Bachmann, og Nikola Vlasic satte punktum for West Ham.

Poeng med ti mann

Mohamed Elyounoussi scoret da Southampton slo West Ham 2. juledag, men tirsdag måtte han se på fra benken da Southampton spilte 1-1 mot Tottenham.

James Ward-Prowse ga Southampton ledelsen da han fikk drømmetreff etter et langt kast fra Mohammed Salisu, men Harry Kane utlignet på straffespark før pause. Salisu ble utvist da han felte Son Heung-min og forårsaket straffesparket, men Spurs greide ikke å utnytte overtallet til å avgjøre.

Kane fikk riktignok et ledermål annullert for en marginal offside. Gjestene hadde marginene mot seg igjen senere i kampen da Southampton-keeper Fraser Forster rotet ballen i eget mål, men det ble blåst for angrep på keeper.

Tapte terreng

Tottenham er fortsatt ubeseiret under Antonio Conte, men måtte tirsdag se West Ham gå forbi på tabellen og innta 5.-plassen.

Crystal Palace slo tabelljumbo Norwich 3-0 etter mål av Odsonne Édouard, Jean-Philippe Mateta og Jeffrey Schlupp.

KAMPFAKTA

Premier League menn tirsdag, 20. runde:

Crystal Palace – Norwich 3-0 (3-0)

Mål: 1-0 Odsonne Edouard (str. 7), 2-0 Jean-Philippe Mateta (37), 3-0 Jeff Schlupp (41).

Dommer: Paul Tierney.

Gult kort: Odsonne Edouard, Crystal Palace, Ben Gibson, Sam Byram, Norwich.

Crystal Palace (4-3-3): Vicente Guaita – Joel Ward, Joachim Andersen (James Tomkins fra 82.), Marc Guéhi, Tyrick Mitchell – Jeff Schlupp, Will Hughes (Luka Milivojevic fra 72.), Cheikhou Kouyaté – Jordan Ayew, Jean-Philippe Mateta (Christian Benteke fra 80.), Odsonne Edouard.

Norwich (4-2-3-1): Angus Gunn – Sam Byram, Jacob Sørensen, Ben Gibson, Dimitris Giannoulis (Brandon Williams fra 45.) – Billy Gilmour, Kenny McLean – Przemyslaw Placheta (Josh Sargent fra 80.), Pierre Lees-Melou, Christos Tzolis (Jonathan Rowe fra 67.) – Adam Idah.

Southampton – Tottenham 1-1 (1-1)

Mål: 1-0 James Ward-Prowse (24), 1-1 Harry Kane (40).

Dommer: Anthony Taylor.

Gult kort: Kyle Walker-Peters, Mohammed Salisu, Adam Armstrong, Southampton, Sergio Reguilón, Harry Winks, Tottenham.

Rødt kort: Mohammed Salisu (38), Southampton.

Southampton (3-4-3): Fraser Forster – Yan Valery, Jan Bednarek, Mohammed Salisu – Kyle Walker-Peters, James Ward-Prowse, Ibrahima Diallo, Romain Perraud – Stuart Armstrong, Shane Long (Armando Broja fra 70.), Adam Armstrong (Nathan Redmond fra 82.).

Tottenham (3-4-2-1): Hugo Lloris – Davinson Sánchez, Eric Dier, Ben Davies – Emerson Royal (Bryan Gil fra 76.), Harry Winks, Pierre-Emile Højbjerg, Sergio Reguilón (Matt Doherty fra 45.) – Dele Alli (Lucas Moura fra 61.), Son Heung-min – Harry Kane.

Watford – West Ham 1-4 (1-2)

Mål: 1-0 Emmanuel Dennis (3), 1-1 Tomás Soucek (26), 1-2 Saïd Benrahma (28), 1-3 Mark Noble (str. 57), 1-4 Nikola Vlasic (90).

Dommer: Darren England.

Gult kort: Craig Dawson, West Ham.

Watford (4-1-4-1): Daniel Bachmann – Kiko (Imran Louza fra 39.), Francisco Sierralta, Craig Cathcart, Adam Masina – Moussa Sissoko – Cucho Hernández (João Pedro fra 45.), Juraj Kucka, Ozan Tufan (Ken Sema fra 61.), Joshua King – Emmanuel Dennis.

West Ham (4-2-3-1): Lukasz Fabianski – Vladimír Coufal, Craig Dawson, Issa Diop, Ben Johnson (Arthur Masuaku fra 81.) – Tomás Soucek, Mark Noble – Jarrod Bowen, Manuel Lanzini (Alex Král fra 88.), Saïd Benrahma (Nikola Vlasic fra 84.) – Michail Antonio.

Senere kampstart: Leicester – Liverpool (21.00).

Utsatt (pga. koronasmitte): Arsenal – Wolverhampton, Leeds – Aston Villa.

Spilles onsdag: Chelsea – Brighton, Brentford – Manchester City

Spilles torsdag: Everton – Newcastle, Manchester United – Burnley.

Mer fra Dagsavisen