Arsenal opp på fjerdeplass etter derbyseier – poengdeling for Moi og Southampton

Arsenals gode hjemmestatistikk fortsatte mot West Ham onsdag. Gabriel Martinelli og Emile Smith Rowe scoret i 2-0-møtet med bynaboen.

Begge målene i London-derbyet kom etter hvilen. Martinelli var nådeløs da han i det 48. minutt kom alene med keeper Lukasz Fabianski. Unggutten fikk i forkant en strålende ball fra Alexandre Lacazette.

Arsenal kunne ha doblet ledelsen fra krittmerket et kvarter senere, men Fabianski reddet Lacazettes forsøk. West Ham mistet Vladimir Coufal, som fikk sitt andre gule kort i straffesituasjonen.

Tre minutter før ordinær tid var ute la innbytter Emile Smith Rowe på 2-0. Etter en kontring skar han inn i banen og skjøt mellom beina på Issa Diop og i nærmeste hjørne.

Ødegaard nyter tillit

Seieren tok Arsenal forbi nettopp West Ham og inn blant de fire beste på Premier League-tabellen. En slik plassering gir mesterligaspill neste sesong, og Martin Ødegaards lag har ambisjoner om å være med i racet.

Ødegaard ble tatt av etter 66 minutters spill. Det var drammenserens femte strake ligakamp fra start. Tidligere i sesongen ble han en stund brukt som innbytter.

Arsenal tapte sin første hjemmekamp for sesongen (0-2 for Chelsea), men har siden gått ubeseiret egen storstue. Onsdagens seier var lagets femte på rad i Premier League foran egne tilhengere.

De rød- og hvitkledde er ett poeng foran West Ham på tabellen. Bak lurer Manchester United (to poeng) og Tottenham (fire) med henholdsvis én og tre kamper mindre spilt enn Arsenal.

Poengbrems

Mohamed Elyounoussi ble sittende på Southampton-benken i 2-2-kampen borte mot Crystal Palace. Gjestene snudde til ledelse etter kjappe scoringer av James Ward-Prowse og Armando Broja før pause, men Jordan Ayew utlignet etter 65 minutter.

Det var Palace-angriperens første scoring på over ett år. Wilfried Zaha ga vertene 1-0 i åpningsminuttene.

Lufta har gått ut av Brighton etter lagets strålende sesongstart. Onsdag ble det tap 0-1 hjemme mot Wolverhampton. Det sørget stopperen Romain Saïss for med en vakker volleyscoring like før pause.

Brighton står uten seier i sine tolv siste ligakamper. Fasiten viser hele ni uavgjort og tre tap i denne perioden. Poengbremsen har tatt klubben fra øvre til nedre halvdel på tabellen.