Ødegaard inn fra benken i komfortabel Arsenal-seier

Arsenal fikk tilbake vinnerfølelsen etter to svake uavgjortresultater. Det skjedde uten Martin Ødegaard fra start i fredagens 3-1-seier hjemme mot Aston Villa.

Thomas Partey og Pierre-Emerick Aubameyang ga vertene en fortjent to måls ledelse til pause, mens Emile Smith Rowe økte forspranget ytterligere tidlig i 2. omgang. På tampen reduserte Villa-innbytter Jacob Ramsey på et kanonskudd.

Arsenal fikk en skrekkelig start på Premier League-sesongen med tre tap og 0-9 i målscore. Siden har London-laget gått ubeseiret i seks oppgjør, men formkurven var i ferd med å duppe igjen med to strake poengtap før møtet med Villa.

Det fikk manager Mikel Arteta til å ta grep. Han gjorde tre endringer på laget som fire dager tidligere så vidt greide 2-2 mot Crystal Palace. Det sendte Ødegaard ut av startoppstillingen for første gang på sju seriekamper.

Drammenseren fikk kritikk i engelske medier etter mandagens opptreden. Han slapp til mot Villa i det 68. minutt.

Metalltreff og scoring

Partey nikket Arsenal opp i 1-0 etter en halvspilt omgang. Ghaneseren satte hodet på Rowes corner og stusset ballen forbi tidligere Arsenal-målvakt Emiliano Martínez via bakken.

Noen minutter i forveien traff samme mann tverrliggeren. Da dunket han til etter et frispark. Arsenal var klart best før hvilen, og kun en glitrende keeperredning stoppet Bukayo Saka fra å gjøre 2-0 etter en halvtime.

Doblingen kom til slutt. På overtid av omgangen mislyktes Matt Targett med en klarering og felte Alexandre Lacazette, og Arsenal fikk straffe etter en titt på VAR-skjermen. Den reddet Martínez, men returen havnet rett i beina på straffetaker Aubameyang. Hjemmelagets kaptein scoret enkelt.

Hamret til

Rowe la på 3-0 etter en kontring i det 56. minutt. Ballen lå i nettet etter å ha vært innom både Tyrone Mings og nærmeste stolpe på veien.

Aston Villa sprakk Arsenal-nullen da lagets lokale 20-åring dunket til fra 20 meter. Det var innbytterens første mål som seniorspiller.

Etter ni runder ligger Arsenal på 9.-plass med 14 poeng, mens Villa har tre poeng mindre og er nummer 13 på tabellen.