Salahs drømmemål holdt ikke – De Bruyne berget poeng for City

Liverpools Mohamed Salah så ut til å ha avgjort med et drømmemål mot Manchester City. Kevin de Bruyne ville ikke være noe dårligere og sikret 2-2 for City.

Stjernespillerne viste seg fra sin beste side da Liverpool og City barket sammen på Anfield. Etter en førsteomgang der City var klart best, men ikke klarte å score, ble det et fyrverkeri av en andre omgang.

– For en kamp. Dette er grunnen til at Premier League er den beste serien. Det var fantastisk, helt fantastisk, sa City-manager Pep Guardiola til Sky Sports.

Sadio Mané ga Liverpool første stikk etter en flott målgivende fra Salah. Phil Foden, som ble plassert på kant mot James Milner i en taktisk genistrek av Guardiola, svarte ti minutter senere. Så vartet Salah opp med et drømmemål der han fintet ut halve City før han hamret ballen i mål.

Det så ut til å avgjøre kampen, men Citys store stjerne de Bruyne tok ansvar, fyrte løs fra distanse med venstrebeinet og kunne se ballen gå i mål etter å ha truffet en Liverpool-forsvarer.

– Det er som det er, vi får ikke endret på resultatet. Phil er en spesiell spiller, og vi visste det. Men det var ikke bare ham, alle var fantastiske, sa Guardiola.

– Hadde alt

– Denne kampen hadde alt. Det var en herlig kamp og vi holdt ut helt til slutt, sa Foden.

Liverpool-stjernen Salah erkjente at laget skuffet i første omgang.

– Vi snakket om det i pausen, og jeg synes vi spilte bra i andre omgang. Målet mitt hadde vært mer spesielt om vi vant kampen. Det var et bra mål, men det er ikke mye mer å si om det, sa Salah til BBC.

Det er jevnt blant storlagene på topp i Premier League. Liverpool blir liggende på andreplass, ett poeng bak Chelsea, og ett poeng foran Manchester City på tredje med samme poengsum som byrival Manchester United.

Etter landslagspausen venter Watford og Joshua King for Liverpool, mens City skal opp mot Burnley.

Foden-show

Før pause var det Manchester City som så klart best ut på Anfield. Guardiolas grep med å sette Phil Foden på venstrekant opp mot James Milner så ut til å sitte som en kule.

Milner så tidvis svimmel ut da Foden trillet rundt med ham. Men engelskmannen klarte ikke å overliste Alisson i Liverpool-målet på de mange sjansene han fikk i første omgang.

Blant annet skjøt han rett på Liverpool-keeperen etter å ha blitt spilt fri av Bernardo Silva, med det som kunne ha blitt en av de vakreste målgivende pasningen noensinne i Premier League. Silva gikk på et voldsomt soloraid og spilte av en rekke Liverpool-spillere før han fant Foden med en perfekt pasning.

Liverpool hadde fint lite å juble for i første omgang og da dommeren blåste av for pause spurtet manager Jürgen Klopp i garderoben, tydelig interessert i å bruke tiden godt i pausen.

Drømmemålene rant inn

Etter den pausepraten hevet Liverpool seg betraktelig og kom seg inn i kampen igjen. Etter en times spill fikk de uttelling.

Mohamed Salah spilte igjennom Sadio Mané, som kom på et perfekt timet løp. Alene med Ederson gjorde Mané ingen feil, og satte ballen sikkert i mål. Det var et klassisk Liverpool-mål der Salah viste ferdigheter da han fosset framover, og pasningen ble slått akkurat da den skulle.

Liverpool fikk ti minutter i himmelen før Foden stilnet Anfield. Etter at det ble bom på bom i første omgang, klinket han ballen i motsatt hjørne da han fikk muligheten etter en pasning fra Gabriel Jesus.

Kvarteret før full tid kom kampens høydepunkt. Salah danset seg inn i feltet med lekne finter, tok seg forbi tre City-forsvarere og hamret ballen opp i motsatt hjørne.

Fem minutter senere smalt det i motsatt ende. De Bruyne fyrte av fra distanse og ballen traff en Liverpool-stopper og gikk i mål.

Fabinho fikk en enorm mulighet til å sikre tre poeng for Liverpool i sluttminuttene, men brukte for lang tid på avslutningen da han bare skulle bredside ballen i mål og ble blokkert. Heller ikke City utnyttet sjansene i sluttminuttene.

Dermed endte gigantoppgjøret med poengdeling etter en forrykende andre omgang.

---

Premier League, runde 7

Liverpool – Manchester City 2-2 (0-0)

Mål: 1-0 Sadio Mané (59), 1-1 Phil Foden (69), 2-1 Mohamed Salah (76), 2-2 Kevin De Bruyne (81).

Dommer: Paul Tierney.

Gult kort: James Milner, Diogo Jota, Fabinho, Liverpool, Rúben Dias, João Cancelo, Bernardo, Manchester C..

Liverpool (4-3-3): Alisson – James Milner (Joe Gomez fra 78.), Joël Matip, Virgil van Dijk, Andrew Robertson – Jordan Henderson, Fabinho, Curtis Jones – Mohamed Salah, Diogo Jota (Roberto Firmino fra 68.), Sadio Mané.

Manchester City (4-3-3): Ederson – Kyle Walker, Rúben Dias, Aymeric Laporte, João Cancelo – Bernardo, Rodrigo, Kevin De Bruyne – Gabriel Jesus, Phil Foden, Jack Grealish (Raheem Sterling fra 66.).