Fotball

Selvmål sørget for at Tottenham slo Aston Villa etter tung periode

Tottenham avanserte på tabellen med 2-1 over Aston Villa i Premier League. Harry Kane venter fortsatt på sitt første seriemål denne sesongen.

Det ble en sjansefattig 1. omgang som ble oppstykket av mange frispark og innkast. Det ble litt mer fart kampen da danske Pierre-Emile Højbjerg satte 1-0 etter 27 minutter.

Son Heung-min førte an på en kontring og fant dansken stående alene like utenfor 16-meteren. Han fikk god tid til å stille inn siktet og banket ballen i målvaktens venstre hjørne.

Etter hvilen ble det mer futt. Ollie Watkins utlignet til 1-1 etter 68 minutter på en kontring. Han vant selv ballen på midten, kombinerte med Danny Ings som fikk sendt ballen til Matt Targett som stormet fram fra backen. Han fikk lagt inn til Watkins som skled inn utligningen.

Men bare tre minutter senere tok Spurs i ledelsen igjen. Nok en gang var Son regissøren da han fant Moura på bakre stolpe med en stikker. Ballen havnet i mål via Targett. Harry Kane lå inne i feltet og ventet på en eventuell retur, men den engelske landslagsspissen måtte gå av banen uten seriemål også denne gangen.

---

Kampfakta:

Premier League, runde 7:

Tottenham – Aston Villa 2-1 (1-0)

53.076 tilskuere.

Mål: 1-0 Pierre-Emile Højbjerg (27), 1-1 Ollie Watkins (68), 2-1 Matt Targett (selvmål 71).

Dommer: Chris Kavanagh.

Gult kort: Oliver Skipp, Cristian Romero, Tottenham, Jacob Ramsey, Aston Villa.

Lagene:

Tottenham (4-3-3): Hugo Lloris – Emerson, Cristian Romero, Eric Dier, Sergio Reguilón – Tanguy Ndombele (Giovani Lo Celso fra 77.), Oliver Skipp, Pierre-Emile Højbjerg – Lucas Moura (Bryan Gil fra 90.), Harry Kane, Heung-min Son.

Aston Villa (3-2-3-2): Emiliano Martínez – Ezri Konsa, Kortney Hause (Bertrand Traoré fra 81.), Tyrone Mings – Matty Cash, Matt Targett – John McGinn, Douglas Luiz, Jacob Ramsey (Emiliano Buendia fra 70.) – Danny Ings (Cameron Archer fra 90.), Ollie Watkins.

Mer fra Dagsavisen