Etterlengtet seier for Arsenal og Ødegaard

Arsenal og den hardt pressede manageren Mikel Arteta fikk seg en seier på fjerde forsøk etter den svake sesongstarten da Norwich ble slått 1-0 hjemme lørdag.

Det var kaptein Pierre-Emerick Aubameyang som pirket inn den enormt viktige scoringen 20 minutter ut i 2. omgang.

Det var kun andre gangen i Arsenals Premier League-historie at klubben startet en kamp på bunnen av tabellen. Forrige gang var i 1992. Nå er Norwich eneste klubb uten poeng etter de fire første serierundene i den øverste divisjonen i England.

– Stolthet

Det har murret rundt Arsenal etter tre strake tap. London-klubben sto også uten scoring.

– Jeg er bare utrolig glad. Den første trepoengeren for sesongen. Det har vært tøffe uker, så vi måtte sørge for å vinne denne kampen foran egne fans. Det viktigste i dag var å spille med stolthet, og det var det vi gjorde, sa Aubameyang.

Det forløsende målet hans var av det merkelige slaget. Pépé ble spilt fri og avsluttet i stolpen fra spiss vinkel. Returen var han på selv, men også den avslutningen gikk i stolpen, via Norwich-keeperen og til Aubameyang som satte ballen i det tomme buret.

Mange sjanser

Ødegaard åpnet kampen godt, men utmerket seg mindre og mindre utover i oppgjøret. Norwich skapte sjanser på tampen, men Arsenal-forsvaret blokkerte det meste som kom.

Arsenal produserte 30 avslutninger i kampen.

– Alt i alt spilte vi bra. Vi hadde mange sjanser. Vi må bli litt mer effektive foran mål, men alle ga alt på banen, sa Aubameyang.

Mathias Normann satt hele kampen på benken for Norwich.

Nå venter Burnley i neste oppgjør for Arsenal, mens Norwich møter Watford.