Fotball

Snuoperasjon for Benitez i Everton-debuten – Vardy ga Leicester seier

Rafael Benitez måtte se sitt lag ligge under mot Southampton i debuten som Everton-trener, men storspill etter pause sørget for 3-1 og hjemmejubel.

Everton-fansen hadde lite lyst på å se tidligere Liverpool-manager Benitez lede laget etter at Carlo Ancelotti i sommer forsvant til fordel for Real Madrid. Jobben med å få supporterne på sin side ble nok hjulpet godt på vei med snuoperasjonen mot Southampton.

Fra start var Everton det beste laget, men rotet vekk ballen i eget forsvar etter drøyt 20 minutter. Da viste Adam Armstrong hvorfor han er hentet inn til Southampton etter at laget solgte Danny Ings til Aston Villa. Spissen satte enkelt inn 1-0.

Etter pause skulle det snu for Everton. Richarlison fikk kranglet inn 1-1 på en dødballsituasjon, Doucoure ga vertene ledelsen med et hardt skudd og Dominic Calvert-Lewin fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Ings fikk ingen drømmestart med Aston Villa tross straffescoring på overtid. Laget serieåpnet borte mot Watford, men måtte gi tapt 2-3 etter at det nyopprykkede hjemmelaget hadde kjørt over hardtsatsende Villa i første omgang.

Vardy-party

Leicester har sjarmert mange siden den fantastiske 2015/16-sesongen som endte med ligagull, og Brendan Rodgers menn ville følge opp FA-cuptrofeet fra sist sesong og Community Shield-triumfen sist helg med hjemmeseier i serieåpningen mot Wolverhampton.

Jamie Vardy var selvfølgelig mannen som sørget for ledelse etter 41 minutter. Ricardo Pereira kom seg fint fri på kanten og slo inn mot Vardy, som avsluttet lekkert i mål.

Det var nok til at Leicester kunne dra fra serieåpningen med seier og en god start på sesongen.

Brighton snudde

Burnley brukte bare to minutter på å score på dødball mot Brighton. Midtstopper James Tarkowski steg opp på bakre stolpe og headet inn 1-0.

Hjemmelaget kjempet Brighton ut av stilen og var nær ved å legge på til 2-0 på en ny dødball, men ballen stoppet på streken etter et møte med tverrliggeren.

Etter hvilen skulle det løsne for Brighton, som denne sesongen håper å være lenger unna nedrykksstriden. Brightons innbyttere sto bak målene kort tid etter sine innhopp. Først da Jakub Moder serverte Neal Maupay, og så da Alexis MacAllister sto bak vinnermålet.

Chelsea er på gulljakt og tok seg enkelt av hjemmekampen mot Crystal Palace. Den endte med 3-0-seier etter mål fra Marcos Alonso, Christian Pulisic og Trevor Chalobah. Sistnevnte fikk sin PL-debut og var fra seg av glede etter å ha scoret sitt første mål for barndomsklubben.

Kampfakta:

Premier League, 1. serierunde

Burnley – Brighton 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 James Tarkowski (2), 1-1 Neal Maupay (73), 1-2 Alexis Mac Allister (79).

Dommer: David Coote.

Gult kort: Jóhann Berg Gudmundsson, James Tarkowski, Burnley, Neal Maupay, Brighton.

Lagene:

Burnley (4-4-2): Nick Pope – Matthew Lowton, James Tarkowski, Ben Mee, Charlie Taylor – Jóhann Berg Gudmundsson, Jack Cork (Matej Vydra fra 85.), Ashley Westwood, Dwight McNeil (Josh Brownhill fra 80.) – Jay Rodriguez (Ashley Barnes fra 70.), Chris Wood.

Brighton (3-4-3): Robert Sánchez – Adam Webster, Lewis Dunk, Shane Duffy – Solly March, Enock Mwepu (Adam Lallana fra 46.), Yves Bissouma, Steven Alzate (Jakub Moder fra 72.) – Pascal Gross, Neal Maupay, Leandro Trossard (Alexis Mac Allister fra 76.).

Everton – Southampton 3-1 (0-1)

Goodison Park

Mål: 0-1 Adam Armstrong (22), 1-1 Richarlison (47), 2-1 Abdoulaye Doucouré (76), 3-1 Dominic Calvert-Lewin (81).

Dommer: Andrew Madley.

Gult kort: Richarlison, Abdoulaye Doucouré, Everton.

Lagene:

Everton (4-2-3-1): Jordan Pickford – Séamus Coleman, Mason Holgate, Michael Keane, Lucas Digne – Abdoulaye Doucouré, Allan – Andros Townsend (Alex Iwobi fra 70.), Demarai Gray (Yerry Mina fra 83.), Richarlison (Anthony Gordon fra 89.) – Dominic Calvert-Lewin.

Southampton (4-4-2): Alex McCarthy – Tino Livramento, Jack Stephens, Mohammed Salisu, Romain Perraud (Nathan Redmond fra 83.) – Theo Walcott (Nathan Tella fra 80.), James Ward-Prowse, Oriol Romeu (Ibrahima Diallo fra 79.), Moussa Djenepo – Adam Armstrong, Ché Adams.

Leicester – Wolverhampton 1-0 (1-0)

King Power Stadium

Mål: 1-0 Jamie Vardy (41).

Dommer: Craig Pawson.

Gult kort: Jamie Vardy, Leicester, Fernando Marçal, Ki-Jana Hoever, Wolverhampton.

Lagene:

Leicester (4-2-3-1): Kasper Schmeichel – Ricardo Pereira, Daniel Amartey, Caglar Söyüncü, Luke Thomas – Youri Tielemans, Wilfred Ndidi – Ayoze Pérez (Jannik Vestergaard fra 62.), James Maddison (Boubakary Soumaré fra 62.), Harvey Barnes (Kelechi Iheanacho fra 72.) – Jamie Vardy.

Wolverhampton (3-4-3): José Sá – Romain Saïss, Conor Coady, Max Kilman (Fábio Silva fra 90.) – Ki-Jana Hoever, Rúben Neves, João Moutinho (Leander Dendoncker fra 66.), Fernando Marçal – Adama Traoré, Raúl Jiménez, Francisco Trincão (Morgan Gibbs-White fra 85.).

Watford – Aston Villa 3-2 (2-0)

Vicarage Road, 20.051 tilskuere.

Mål: 1-0 Emmanuel Dennis (10), 2-0 Ismaïla Sarr (42), 3-0 Cucho Hernández (67), 3-1 John McGinn (70), 3-2 Danny Ings (90).

Dommer: Mike Dean.

Gult kort: Juraj Kucka, Ken Sema, Peter Etebo, Watford, Tyrone Mings, Aston Villa.

Lagene:

Watford (4-1-2-2-1): Daniel Bachmann – Craig Cathcart, William Troost-Ekong, Christian Kabasele, Adam Masina – Peter Etebo – Tom Cleverley (Troy Deeney fra 79.), Juraj Kucka (Dan Gosling fra 69.) – Ismaïla Sarr, Ken Sema – Emmanuel Dennis (Cucho Hernández fra 66.).

Aston Villa (4-2-3-1): Emiliano Martínez – Matty Cash, Ezri Konsa, Tyrone Mings, Matt Targett (Jacob Ramsey fra 46.) – Marvelous Nakamba, John McGinn – Anwar El Ghazi (Leon Bailey fra 60.), Emiliano Buendia (Bertrand Traoré fra 72.), Ashley Young – Danny Ings.

Mer fra Dagsavisen