Fotball

Tidligere Vålerenga-profil hedres etter sin død

Luton Shelton, som tidligere i år gikk bort etter lang tids sykdom, får en symbolsk bynøkkel til den jamaicanske hovedstaden Kingston.

Det skriver Jamaica Observer og flere andre medier.

– Shelton får nøkkelen til byen som følge av alt det positive han har gjort for jamaicansk fotball, heter det i begrunnelsen, skriver avisen.

Måltyven Shelton scoret 35 mål på 75 landskamper for Jamaica.

– Dermed har han fortsatt rekorden i antall landslagsmål. Shelton er også den eneste mannlige fotballspilleren til å score fire mål i sin debut for Jamaica, heter det også i bystyrets beslutning.

Den jamaicanske spissen kom til Vålerenga sommeren 2008, og spilte for klubben til sommeren 2011 da han gikk til Karabükspor i Tyrkia. I 2018 ble det kjent at Shelton hadde blitt diagnostisert med ALS, også kjent som Lou Gehrigs sykdom. I januar i år døde Shelton av sykdommen.

– Den triste nyheten om at Luton Shelton sin altfor tidlige bortgang har nådd oss. Han hadde ALS og ble bare 35 år gammel. Våre tanker går til hans familie og venner. Hvil i fred Luton, i Vålerenga blir du aldri glemt, skrev Vålerenga da på sin Twitter-konto.

Mer fra Dagsavisen