trikkeligaen

KFUM-treneren tvinges til å tenke annerledes

Skader og manglende kamptrening skaper utfordringer for Jørgen Isnes og hans «Kåffa»-mannskap. Kynisme er en del av løsningen.

KFUM og trener Jørgen Isnes gjester Ullensaker/Kisa til treningskamp på Jessheim lørdag. Treningskampen mot Vålerenga nylig ble avlyst fordi en av KFUM-spillerne hadde koronasmitte i nær familie, men nå er Isnes og Kåffa klare til en etterlengtet kamp.

– Vi er friske og raske. Vi hadde en spiller som fikk smitte i familien, så han har vært i en litt lengre karantene. Så har vi hatt en annen spiller i en lignende karantene. Men ingen av dem har testet positivt, og begge er tilgjengelig igjen om kort tid. De kan «teste seg ut» i løpet av de neste dagene, så får vi se når det blir, sier «Kåffa»-treneren til Dagsavisen.

– Utenom de to, har vi trent som vanlig denne uka. Og vi har fulgt testprosedyrene, som betyr at alle skal – og er blitt – testet 48 til 72 timer før kamp. Vi testet oss onsdag, og alle var negative. Så de som skal spille mot Ull/Kisa er helt friske, fortsetter han.

Lang pause

Isnes og hans mannskap har ventet lenge på anledningen.

– Det blir deilig å spille kamp. Først og fremst blir det godt å få en fotballkamp på 90 minutter som er mot en motstander. Det er fire måneder siden vi spilte kamp sist, noe som er sjelden kost. Men vi forbereder oss til Ull/Kisa-oppgjøret som vi ville gjort i sesong. For oss gjelder det å få flere av spillerne på et godt antall minutter. De fleste har trent godt gjennom vinteren, og tåler mange minutter mot Ull/Kisa.

– Hvor mye betyr det eventuelt at dere «bare» får tre treningskamper, siden matchen mot VIF gikk fløyten?

– Det var først og fremst irriterende at Vålerenga-kampen ble avlyst, for vi hadde gledet oss veldig til den. Endelig skulle vi få et oslooppgjør mot VIF. Guttene hadde sett fram til det, så de var litt lei seg. Jeg også, for så vidt. Men det har vi glemt. Nå handler det om å rette fokus mot det vi etter hvert skal inn i – en seriestart som gir oss tre kamper på åtte dager. Det blir ganske tøft. Derfor er det viktig for oss at vi nå får spillere gradvis tilbake fra skader. Men vi må være forsiktig med matchingen av dem i oppkjøringsfasen, svarer Isnes.

Mange ute

KFUM-treneren kan ikke stille toppet i lørdagens oppgjør. Spillere som Robin Rasch, Jesper Taaje, Cristopher Lindquist, Jørgen Hammer, Jacob Stubberud, Bilal Njie, Juba Moula og Tore André Sørås er alle ute, men på vei tilbake.

– Ingen av dem er med mot Ull/Kisa, men noen kan være med i de neste treningskampene mot Grorud (1. mai) og Strømmen (8. mai). Skadesituasjonen gjør at noen må spille litt mer enn det de normalt ville ha gjort på denne tida. Vi har bare tre kamper igjen før seriepremieren mot Jerv i mai. Så vi må være så pass kyniske at de spillerne som skal spille mye framover, må spille ganske mange minutter, røper han.

KFUM-treneren er trygg på at kvaliteten i laget er der han ønsker før sesongstart.

– Klart, jeg blir litt glad når jeg ser det laget vi skal stille i morgen. Det viser at vi har en solid tropp, selv om flere spillere er ute. Jeg forventer egentlig at vi matcher alle Obos-ligalag med det laget vi stiller i morgen. Såpass tiltro har jeg til spillerne mine. Og så er det en gyllen mulighet for dem som får sjansen. De kan vise seg fram og sørge for at de gjør seg fortjent til en startplass når serien starter.

Isnes sier seg foreløpig tilfreds med årets tropp, men tar samtidig forbehold.

– Hvis tidsestimatet på skadene blir utvidet, må vi eventuelt se på noen raske løsninger. Men per dags dato er jeg veldig fornøyd med gjengen vi har på feltet og i opptrening. Det lover godt, tror jeg.

PS. Kåffa er ikke alene om å spille treningskamp lørdag. Blant annet skal bynabo og divisjonskollega Grorud i aksjon samme dag, borte mot Strømmen.

Mer fra Dagsavisen