Fotball

Vil spisse laget tidligere enn før: – En del av stallen vil ikke få en optimal inngang til sesongen

Nå som Abid Raja sier det er greit, kan KFUM endelig gjøre seg klar til sin første kamp på over fire måneder på lørdag. Samme dag kan VIFs herre- og damelag også gjenoppta kamptreningen inn mot årets sesong.

Lørdag gjester Jørgen Isnes og co. Vålerenga på det som blir deres felles hjemmebane i store deler av årets sesong.

– Vi har i det minste fått trent, med unntak av en periode der vi også var nedstengt, og det er det fortsatt ikke alle som får lov til å gjøre. Vi gjør oss klar for å spille mot Vålerenga nå på lørdag, men samtidig er vi forberedt på at både den kampen og at seriestarten kan bli ytterligere utsatt. Vi prøver å forberede oss så godt vi kan, forteller Isnes.

Vanligvis ønsker Isnes å gi så mange spillere som mulig kamptrening før laget blir spisset i løpet av de siste treningskampene, men med bare fire avtalte treningskamper før den planlagte seriestarten om en drøy måned må ting gjøres litt annerledes denne gangen.

– I mitt hode er det viktigst at de som skal spille seriestarten og de innledende rundene i serien må få spilt en del sammen. Det er svært sjeldent at fotballspillere går så lenge uten å spille kamper, og mange fikk heller ikke spilt så mye i fjor på grunn av pandemien, så det vil bli en del av stallen som ikke får den optimale inngangen på sesongen, sier Isnes.

– Vi trenger treningskampene

KFUM har avtalt treningkamper mot Vålerenga, og etter det møter de Grorud (lørdag 1. mai), Ull/Kisa (lørdag 24. april) og Strømmen (lørdag 8. mai). Alle de tre sistnevnte er borte.

– Sånn det ser ut nå blir Vålerenga første motstander, og etter det er vi avhengig av det som skjer rundt oss. Vi har avtalt fire kamper, men må vente å se om de blir godkjent og om det blir på de datoene vi har tenkt. Det har vært en varierende vinter og vår for oss, ikke bare på grunn av pandemien, men også på grunn av de spillerne vi har hatt tilgjengelig på feltet, så det blir fire treningskamper vi virkelig trenger før sesongstart, sier Isnes.

Divisjonskollega Grorud har også lagt sine planer for treningskampene, hvis de får lov til å komme i gang.

– Planen vår er å spille den første treningskampen førstkommende mandag, så får vi bare krysse fingrene for at det blir lov. Det har vært vanskelig å spikre treningskamper, men vi er godt vant med å ha en plan a, b og c nå. Treningskamper er uansett noe vi er nødt til å gjennomføre før sesongstarten, både for å se hvor vi står, men også for spillernes helse og sikkerhet, forteller daglig leder Jon Ole Reinardsen.

Dette er Vålerengas treningskamper

På Intility har Vålerenga jevnlig spilt internkamper på fredager, og etter treningskampen mot KFUM på lørdag, er planen å møte Tromsø og Sarpsborg før seriestarten 9. mai.

– Vi ville spille mot Sogndal også, men det tror jeg ikke blir noe av. Vi jobber i stedet med å få til en kamp mot Raufoss, sa trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen i forrige uke.

Også damelaget planlegger sin første treningskamp på lørdag, mot Grei. Deretter er den foreløpige planen å møte Røa, Rosenborg, Lyn, Lillestrøm og Stabæk før serieåpningen som nå er planlagt 23. mai.

– Det blir spennende å se hvem som har brukt denne perioden best, og hvem som kommer best forberedt til seriestart. Etter vi kom ut av karantenen fra Brøndy-kampen har vi fått trent og jobbet godt, og humøret i spillergruppa er bra, forteller mediesjef Jens August Dalsegg til Dagsavisen.

Mer fra Dagsavisen