Real Madrids sjokk

(Atletico Madrid - Real Madrid 4-0). Hva skjedde? Undret Real-spillerne seg etter sjokktapet i byderbyet. Tapet kunne vært enda større og nå blir det spenning om ligatittelen igjen.

Av Petter Bøifot

Atlético Madrid var nesten nødt til å vinne lørdagens derby for å ha noen sjanse til å forsvare seriegullet. Diego Simeones menn svarte med å rundspille Reals stjerner og vant til slutt 4-0.

Tiago, Saúl Ñíguez, Antoine Griezmann og Mario Mandzukic scoret målene, men det både kunne og burde vært flere, for det var mange hakk mellom de to Madrid-lagene i lørdagens kamp på Vicente Calderón.

Hjemmelaget var under stort seierspress, og laget svarte med en av sesongens beste kamper.

– Vi må bare fortsette å ta én kamp av gangen og se hva som skjer. En trener kan analysere en kamp på mange måter, men det er spillernes jobb å utføre ideene, og de var fantastiske, sa Atlético-trener Diego Simeone etter kampen.

Der Atléticos spillere kjempet som besatte, sto Real-spillerne nærmest og ventet på at en lagkamerat skulle gjøre jobben de selv ikke gadd. Det straffet seg til gagns.

Kunstmål av Ñíguez

Det var spilt 14 minutter da veteranen Tiago satte dagens første mål bak Iker Casillas. Ballen endte i returrommet, og Tiago hamret den i mål via Casillas, som kunne reddet selv om han var dekket.

Bare fire minutter senere ble ledelsen doblet, denne gangen gjennom innbytter Ñíguez. Han måtte erstatte en skadd Koke etter ti minutter, og det tok ikke lang tid før han markerte seg.

Guilherme Siqueira gikk på et glimrende raid på venstrekanten og fant Ñíguez med innlegget. Det kom litt bak midtbanespilleren, men han satte ballen i mål med en akrobatisk hel volley.

Det resultatet sto seg til pause, og i kampens første 45 minutter skapte ikke Real noe som helst.

Fire poeng bak Real

De hvitkledde hadde Cristiano Ronaldo tilbake etter suspensjon, men superstjernen hadde, i likhet med mange lagkamerater, en forferdelig dag på jobben.

I annen omgang ble det ikke stort bedre, og hjemmelaget bommet på flere store sjanser før det endelig ble 3-0.

Da var det Griezmann som kriget inn ballen etter at Ñíguez hadde ofret seg for å holde ballen i spill ved dødlinjen. Innbytteren pådro seg en skade og måtte forlate banen til stor hyllest, mens lagkameratene kunne juble for dagens tredje.

Like før slutt dro hjemmelaget fordel av et balltap av Ronaldo, og Mandzukic stanget ballen i mål etter innlegg av innbytter Fernando Torres. Real manglet spillere som Pepe, James Rodríguez og Sergio Ramos, men få kunne likevel forutsett en slik ydmykelse.

– Vi må be fansen om unnskyldning. Vi var ikke gode nok, og det er bare å gratulere et bedre lag. De første 30 minuttene er noe av det verste vi har spilt. Det er fot tidlig å si hva vi kan lære av dette, det er et hardt slag for oss, sa Reals Dani Carvajal.

Atléticos seier betyr at laget bare er fire poeng bak Real, som fremdeles leder serien. Barcelona kan ta seg helt opp i ryggen på Real Madrid med seier over Athletic Bilbao søndag. (NTB)

Spansk 1. divisjon fotball lørdag, 22. runde:

Atlético Madrid – Real Madrid 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Tiago (14), 2-0 Saul Niguez (18), 3-0 Antoine Griezmann (67), 4-0 Mario Mandzukic (89).

52.063 tilskuere.

Levante – Málaga 4-1 (2-1)

Mål: 0-1 Juanmi (24), 1-1 David Barral (26), 2-1 Barral (str. 37), 3-1 Barral (str. 62), 4-1 Kalu Uche (75).