Fotball

Jubel og sorg i Madrids gater

MESTERLIGAEN: Madrid jublet og sørget til langt ut på dagen i går etter lørdagens dramatiske mesterligafinale. De to spanske gigantene trakk tre fulle hus - ett i Lisboa og to i Madrid.

I den spanske hovedstaden endte kvelden med champagneglass og jubel på Santiago Bernabéu, Real Madrids gigantiske hjemmearena. Men om sorg noen gang kan høres, så skjedde det bare et steinkast unna, på Vicente Calderon, Atleticos hjemmebane.

Men langt utover lørdagskvelden var stemningen i de to klubbleirene totalt snudd på hodet. 55.000 tilskuere satt i åndeløs spenning og fulgte kampen på storskjermer på Atlético Madrids hjemmebane. Helt til tredje overtidsminutt så det ut til at klubben endelig skulle få sin første tittel i den gjeveste europacupen.

Så vendte det. Akkurat som for 40 år siden mistet Atlético tittelen i kampens siste sekunder og raknet deretter fullstendig. På Vicente Calderon gråt mange av tilskuerne da de forlot stadion og tok veien hjem.

Kopierte Paisley

Real-trener Carlo Ancelotti forholdt seg rolig på sidelinjen selv da «La Decima» holdt på å glippe. Til slutt kunne han juble på sitt beherskede vis.

- Utrolig, hva kan jeg si? Dette var vårt mål helt fra sesongens begynnelse. Det var vanskelig, men jeg synes vi fortjente det, sa han etter å ha fikset den etterlengtede 10. tittelen som Real Madrid har ventet på helt siden 2002.

Samtidig tangerte han rekorden til Bob Paisley, som inntil lørdag var den eneste trener med tre titler i den gjeveste europacupturneringen.

Paisley vant sine titler med Liverpool, mens Ancelotti vant sine to første med Milan. Han skrev seg også inn som medlem av den lille klubben av trenere med mesterligatriumf for to klubber.

Felte ingen tårer

Atlético Madrids trener, Diego Simeone, syns ikke finaletapet var noe å gråte av:

- Denne kampen fortjener ikke en eneste tåre, sa argentineren, som avsluttet kampen forvist til tribunen etter å ha stormet inn på banen for å krangle med Real Madrid-spiller Raphaël Varane.

- Når du gir alt så kan ingen be om mer. Det er et annet lag og andre spillere på banen, og slik er fotball. Nå skal vi hvile, slappe av og forberede oss til å utfordre de store lagene igjen neste sesong.

tor-erik.roeberg-larsen@dagsavisen.no