Fortsatt håp for United

De neste tre kampene kan vende opp ned på alt for Ole Gunnar Solskjær.

Når publikum forlater Old Trafford lenge før kampen er avgjort, er det en beskjed United-eierne i Glazer-familien hører. Det samme gjelder da «Stand up if you hate Glazers» synges og hele stadion reiser seg. Den amerikanske Glazer-familien er ikke særlig interessert i sport og fotball har de ikke peiling på. Det er aksjekursen som gjelder. Den har bare gått opp og opp siden de tok over. Om den nå skulle dale og setene på Old Trafford ikke fylles opp, kan Solskjær stå lagelig til for hugg. Penger er et språk Glazers forstår. Fansen skylder ikke de varierende resultatene på Solskjær, men på eierene og direktør Ed Woodward. Enn så lenge.

Oddsen på at Solskjær mister jobben er rast etter tapet for Burnley. En klubb United ikke har tapt for på Old Trafford på 58 år. At Solskjær kommer til å miste jobben virker opplagt. Spørsmålet er bare når? Denne sesongen? Neste? Om fem år? Veldig få managere i toppklubber sier opp, de får som regel sparken.

Alex Ferguson var også i samme uføre som Solskjær er i nå. I 1986/1987-sesongen endte United på 11. plass. Sesongen etter kapret de en 2. plass. Så raknet det igjen og mange ville ha Ferguson bort i januar 1991. Men ballen spratt Uniteds vei FA-cupen. United vant til slutt pokalen og Ferguson beholdt jobben. Det tror jeg ingen i United angrer på i dag.

Les også: Solskjær vil ikke endre kurs

Nøkkelen til den påfølgende suksessen ankom i 1992 og het Eric Cantona. Han ledet den unge troppen til seriemesterskapet i 1993. Da hadde de ikke vunnet serien siden 1967. Frykten på Old Trafford er at det skal ta like mange år før de vinner serien igjen.

United mangler en spiller som Cantona i dag. Paul Pogba kunne vært mannen, men har vært ute nesten hele sesongen. Og spørsmålet er om han i det hele tatt ønsker å fortsette i United?

Skader er en ting. Overgangsmarkedet har ikke vært noen arena der United og og Solskjær har briljert. Spissen Lukaku forsvant til Inter, men ingen erstatter ble hentet. Overbetalte Sanchez ble de endelig kvitt fra laget etter flere forsøk. Heller ikke han ble erstattet. Laget trenger i tillegg en på midten, en tier. Men også denne rollen har det vært vrient for United å bekle.

Uten skader er det helt OK med en liten stall, men når Pogba, McTominay og Rashford alle er ute, blir det tynt. Mye hadde sett annerledes ut om Solskjær kunne satt innpå Haaland mot Burnley. Men han endte opp i Dortmund. Etter sigende skal hans agent Mino Raiola og faren ha forlangt deler av summen ved et eventuelt videresalg og en utkjøpsklasul på 500 millioner kroner eller så. Dette kan ikke United gå med på. Det ville ikke bare vært en dårlig deal for United, men for fotballen i England. Slike kontrakter gir agentene mer makt. United tok en for laget der, bokstavelig talt.

Les også: Krisetap for United og Solskjær

De neste kampene for United er mot Tranmere borte i FA-cupen søndag, borte mot City i Ligacupen onsdag og hjemme mot Wolves om en uke. Tranmere skulle være overkommelig. Wolves er en rival i kampen om en 4. plass. Vinner United den, ser alt straks mye bedre ut. Særlig i en sesong der mange andre av de såkalte store også famler. City-kampen er returoppgjør i semifinalen. City vant på Old Trafford. Det ser mørkt ut for et avansement der for Solskjær, men det er da det ser som mørkest ut at United har reist seg. En seier der ville løfte United og ikke minst; de ville vært klare for en finale på Wembley. Akkurat som da flere krevde Fergusons avgang i 1991, er det stadig flere som mener Solskjær er feil mann.

Er det en av cupene som til slutt skal redde sesongen? Skal historien gjenta seg? Det er håpet United-fansen klamrer seg til. Ofte er det alt som skal til.