Sport

Ferdig i Vålerenga

Mette Rosseland blir ikke med videre i VIF i 2019. Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen er ikke bekymret over at det kun er menn igjen i støtteapparatet.

– Kenn Hallstensen (ernæring) og Mette Rosseland (personlig utvikler) blir ikke med videre, opplyser VIF på eget nettsted, noe Rosseland selv bekrefter.

– Toårskontrakten min med Vålerenga utløp etter forrige sesong. Nå skal jeg følge opp idrettsutøvere, trenere og ledere gjennom min egen virksomhet, sier hun til Dagsavisen.

Dagsavisen kjenner til at økonomiske hensyn har spilt inn i VIFs avgjørelse.

– Ønsket du å fortsette i VIF?

– Ja, jeg har jo alltid lyst til å bidra. Men nå er situasjonen denne, så da er det fint å kunne fokusere enda mer på mitt eget selskap, svarer Rosseland.

Daglig leder Erik Espeseth vil foreløpig ikke kommentere noe rundt at det blir færre i støtteapparatet – som heretter vil telle totalt ti personer.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Budsjettprosess

– Dette er en del av budsjettprosessen, så jeg verken kan eller ønsker å si noe om detaljer i budsjettet for 2019 nå. Styret gjorde et foreløpig budsjettvedtak 4. desember – og vil vedta et endelig budsjett 29. januar, sier han, og viser til sportssjef Ingebrigtsen for ytterligere kommentarer.

Ingebrigtsen forklarer VIFs valg slik:

– Årsaken til at det sportslige apparatet reduseres med to personer, er at kontraktene deres har gått ut. Vi vurderte om avtalene skulle videreføres, men besluttet å skille lag. Konsekvensen av det er at trenerteamet blir litt mindre, noe som både har positive og negative sider, sier han til Dagsavisen.

– De som nå er ferdig i VIF har en kompetanse som har vært bra for oss, men vi skal ivareta den kompetansen så godt som mulig med det teamet vi har i dag. Så får vi se om fagmiljøet og det sosiale miljøet eventuelt påvirkes av at teamet reduseres. Det vil tida vise, legger han til.

Les også: Nye spillere på vei inn i Vålerenga-stallen

Kun menn

Mette Rosselands VIF-exit betyr at kvinneandelen i støtteapparatet igjen er lik null.

– Er dét problematisk? Det har jo tidligere vært omtalt at kvinneandelen i norsk fotball er lav.

– Det har jeg ikke tenkt så mye over. Mette har gitt oss mange gode bidrag, men jeg ser på henne som fagperson, jeg tenker ikke på kjønn. Mette har vel selv uttalt tidligere at det handler om kompetanse og interesse, ikke kjønn.

– Tror du det kan virke avskrekkende for kvinner å jobbe med toppfotball på grunn av den lave kvinneandelen? Har fotballmiljøet et rykte som kan spille negativt inn?

– Vi har mange myke verdier i fotballen også. Jeg ser ikke på dette som politikk. Jeg har selv en bakgrunn fra akademia, og der møtte jeg tidvis en mye tøffere kultur. For min del handler dette om fagpersoner og kompetanse. Det er det jeg håper folk ansettes på, ikke kjønn.

Mette Rosseland tror heller ikke at kvinner skremmes vekk fra en jobb i toppfotballen:

– Fantastisk spillergruppe

– Nå blir det 100 prosent mannsdominert igjen i støtteapparatet i VIF. Tror du det som kvinne kan virke krevende å involvere seg i toppfotballen, især med tanke på den lave kvinneandelen?

– Nei. For meg handler det heller om oppgavene og rollene man har. Kan du det du driver med, så vil det gå helt fint, sier Rosseland, som ser tilbake på en fin tid i VIF.

– Vålerenga er en stor klubb med en fantastisk spillergruppe. Jeg, Ronny Deila og resten av teamet har hatt fokus på endringer i blant annet treningskultur, noe som har vært kjempespennende for meg å være med på, fastslår hun.

Mer fra Dagsavisen