Sport

Favoritten sjuk

Marcel Hirscher mot Henrik Kristoffersen igjen. Men i går lå Hirscher til sengs.

Bilde 1 av 2

ÅRE: Marcel Hirscher sier han tilbringer mesteparten av tida i sengen, men har håp om å være på plass til dagens VM-storslalåm.

Hirscher avlyste onsdag en pressekonferanse etter at det ble kjent at han slet med det som omtales som influensalignende symptomer, men som også kan være en alminnelig forkjølelse.

– Jeg hoster, halsen er sår og det renner fra nesen. Jeg er ingen lege, men det kjennes som influensa, sa Hirscher til østerrikske medier i går.

Hadde 24 timer

– Jeg gjennomførte noen svinger (torsdag), men mesteparten av tida tilbringer jeg i sengen. For øyeblikket er jeg ikke altfor optimistisk med tanke på formen. Men jeg har fortsatt 24 timer på å komme til hektene, tilføyde han.

Henrik Kristoffersen, som aldri har tatt en VM-medalje, fnyser av sjukdommen.

– Det har ingenting å si, mener Kristoffersen.

Dobbelt gull å forsvare

Marcel Hirscher er i Åre for å forsvare både VM-gullet i storslalåm og slalåm fra St. Moritz for to år siden.

Henrik Kristoffersen har hatt mange tøffe dueller mot Hirscher de siste sesongene. I vinter har alle gått i Hirschers favør. At hans argeste konkurrent sliter med helsa spiller ingen rolle, mener Kristoffersen.

– Det har ikke noen betydning for rennet. At han dropper pressetreff og ikke er så mye sammen med sponsorer, kan jeg forstå. Men noen stor betydning for rennet har det ikke, sier nordmannen til NTB.

Hirscher har vunnet verdenscupen sammenlagt de sju siste sesongene. Han har stort sett vunnet alt han har stilt opp i både i storslalåm og slalåm denne sesongen.

Ved 12-tida i går kom både regn og vind inn over VM-bakken i Åre. Kvinnenes storslalåmrenn måtte forkortes.

Det er ventet rundt seks plussgrader også i dag, men med mindre vind. (NTB)

Mer fra Dagsavisen