Sport

Dommersjefen kritisk til håndteringen

Dommersjef Terje Hauge er ikke fornøyd med måten dommertrioen med Ola Hobber Nilsen i spissen håndterte underkjennelsen av Sandefjords 2-0-mål mot Tromsø søndag.

Av Odd-Sølve Grannes

Sandefjord la inn protest mandag og krever at målet ikke skal bli annullert. Hobber Nilsen sa i ettertid at han annullerte scoringen på magefølelsen. Hauge er ikke fornøyd med måten trioen opptrådte.

– Dette var ikke bra dommerhåndverk og situasjonen skulle vært løst bedre, sa Hauge til fotball.no.

– Assistentdommeren skulle stått i ro og tilkalt hoveddommer hvis han var usikker om det var offside. I dette tilfellet løper han mot midtbanen før han ba om samtaler med hoveddommer. Det skjer jevnlig at dommer og assistentdommer må ha en samtale før mål godkjennes/underkjennes. Dette blir gjort for å kvalitetssikre at det blir gjort en korrekt avgjørelse, sa Hauge.

Hovedpersonen selv uttalte seg også til nettstedet mandag.

– Fra min posisjon så dette ut som en offside og jeg ønsket derfor å kvalitetssikre situasjonen med min assistentdommer. I vår samtale fremkommer det at han mener det er en offside, og vi velger å annullere målet. I etterkant mener jeg at situasjonen burde blitt løst bedre, sa Hobber Nilsen.

Det har blitt spekulert i om dommertrioen tok i bruk storskjermen for å vurdere målet en gang til. Det aviser fløyteblåseren.

– Jeg ser at det spekuleres på om avgjørelsen er tatt ved bruk av storskjerm. Ingen i dommerteamet så reprisen på storskjerm. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen