Dette blir den nye satsingen rundt Lionel

Nå er de nye planene lagt for Lionels videre ferd.

Supertraveren Lionel var nær seier i det pengestinne VM-løpet i New York sist helg. Nå blir det igjen Frankrike-satsing for hesten.

Tar Lionel hjem

Kusk og eier Gøran Antonsen hadde ikke staket ut den videre kursen for Norges mestvinnende traver i forkant av VM-løpet på Yonkers. En mulig løsning var å sende Lionel ut i et løp i Canada, en annen å sende hesten hjem til Europa.

Nå er imidlertid planen klar.

– Vi skipper Canada og tar Lionel med hjem. Neste mål er Prix d’Amérique om alt ser bra ut med hesten, sier Antonsen.

Prestasjonen i VM lørdag kveld slo rundt seg. Duell, dramatikk, spenning, store penger. Lionel og Antonsens prestasjon hadde det meste nyhetsmessig.

Sikter mot Frankrike

Nå har viraken lagt seg. Da retter Antonsen og hans øyensten blikket videre.

– Det blir ikke Canada og storløpet der oppe som vi snakket om før avreise til Amerika. Lionel er på vei tilbake til Europa. Han skal direkte til trener Daniel Redèn i Sverige. Om alt er bra, og hvis ikke Lionel har tatt skade av en slik reise, sikter vi mot Frankrike og Paris i vinter, sier østfoldingen.

– Hvordan har du selv hatt det etter sølvløpet?

– Rett og slett fantastisk. Det haglet med meldinger og gratulasjoner. Etter hvert fikk jeg med meg noen av sakene som kom på trykk hjemme i Norge. Jeg har lest dem, sier Antonsen.

Helt nye oppgaver

Lionels aller første oppgave er riktignok å bli kåret i svensk avl. Hingsten vil bli vist fram til vurdering for dommere i slutten av måneden.

Lionel trenger hvile etter den lange reisen, derfor passer det bra med en slik pause i løpsprogrammet akkurat nå.

Da får man ogsåtid til å bygge opp Lionel sportslig igjen.

Om et par år vil hans første folunge se dagens lys. Kanskje vi får verdige arvtakere. Det norske VM-toeren vil helt sikkert få mye å gjøre. (NTB)