Denne keeperen stoppet Vålerenga

(Manglerud Star - Vålerenga 2-1, 1-1 i kamper). Da VIF-spillerne så pucken i mål, sto Chris Joyce i veien. Manglerud-keeperen stoppet nesten alt i den andre kvartfinalekampen lørdag kveld.

Dermed blir det ikke den transportetappen Vålerenga håpet på mot semifinale i hockey-sluttspillet. Nå må de gjennom minst fem kamper etter at de ikke klarte å hente opp Manglerud Star i Manglerudhallen.

– Vi ønsker å vinne de fire første kampene så enkelt som mulig, sa VIF-trener Roy Johansen før første dropp.

MS-trener David Livingston ønsket å se et hjemmelag som møtte VIF i duellspillet og som vågde å utfordre. Han ville se et lag som lekte seg mer, ikke uttrykte frykt. Det ønsket ble innfridd.

Hadde vunnet alle kamper

Men for Roy Johansen var det en grunn til å fronte ambisjonen. For VIF hadde jo vunnet samtlige seriekamper mot bynaboen denne sesongen. Målforskjell: 33-7.

Mats Aleksander Henriksen fikk gleden av å sende Mangleud i tet i slutten av første periode. Unggutten dro en skuddfinte og slo to tunneller da han løftet pucken inn bak Steffen Søberg. Vålerenga vant skuddstatistikken 8-4, men avslutningene ble for tamme mot kveldens beste keeper i denne kampen.

Bommet på straffeslag

Da forventet vi en VIF-eksplosjon i midtperioden, men den kom ikke. Kampen jevnet seg ut og Manglerud-gutta fikk mye bedre kontroll enn de kanskje hadde ventet. Vålerenga virket rett og slett litt paralysert.

Rett før andre pause fikk Vålerenga endog straffeslag, men også denne gangen sto Chris Joyce der som den veggen han var da Tobias Lindström forsøkte å overliste ham.

Og enda verre ble det i siste perioden da Per Kristian Person doblet ledelsen etter et nytt praktfullt angrep av MS. Han plasserte pucken knallhardt forbi Steffen Søberg der han kom fri på høyrekanten.

Hektisk avslutning

Først da virket det som VIF våknet og store sjanser ble skapt foran Joyce. Den største fikk Martin Røymark da han regelrett bommet på pucken da han skulle skyve den i tom kasse.

Men da VIFs toppscorer Rasmus Ahlholm gikk alene og satte pucken opp i venstre vinkel to og et halvt minutt før slutt, ble det full fyr i teltet. Scoringen kom i overtall da målscorer Person satt i boksen.

VIF tok ut keeper og satte inn en sluttspurt, men sekundene tikket Mangleruds vei som dermed fikk en usedvanlig etterlengtet seier over erkerivalen.

For Manglerud Star ble det en svært viktig seier på slutten av en frustrerende sesong. Skal de klare å plage Vålerenga enda mer? Målscorer Mats Aleksander Henriksen ble kåret til banens beste spiller.

Tredje kamp spilles i Furuset Forum mandag.