Sport

Deila selger inn «heavy metal»-fotball i New York

«heavy metal»-fotball og gjerne stripping foran egne supportere. Slik selges Ronny Deila inn foran debutsesongen som manager i New York City FC.

Det er i et lengre intervju med den amerikanske sportskanalen ESPN sitatene kommer.

Der gjennomgås hele karrieren hans og det er øyeblikket i Strømsgodset i 2009 som åpner intervjuet.

Strømsgodset sto i fare for å rykke ned og Deila lovet supporterne å strippe ned til underbuksa hvis laget berget plassen. Etter 2-1 over Viking var laget reddet og Deila kastet klærne foran egne supportere.

Les også: Tordentale på VIF-treningen (Dgasavisen+)

Må vinne en tittel

På spørsmål om han vil gjøre det samme i New York er svaret ja hvis laget vinner en tittel.

Kroppen min er ikke mye å se på, men vinner vi sluttspillet vil jeg gjøre det, sier ha til ESPN.

Deretter snakker han mye om bygging av kultur i en klubb, lidenskap og spille på lag med supporterne. Han har store ambisjoner med New York City FC.

Han peker på lærerutdannelsen som viktig for hans pedagogiske evner, en utdannelse som hans mor insisterte på at han skulle ta fordi hun nektet å tro at han kunne leve av fotballen.

Jeg bestemte meg tidlig for å bli trener, fordi jeg elsker å skape ting, utvikle andre, utvikle meg selv og utvikle lag. Det gir meg energi å gjøre andre bedre, sier han i intervjuet med journalisten Jeff Carlisle.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Avbrøt juleferien

Han snakker om erfaringen fra Celtic, en klubb han i ettertid mener han kom for tidlig til. Men at han lærte enormt mye på kort tid.

Men å gå dit var som å gå fra første til tiende klasse på skolen.

Nedturen i karrieren hans var sist høst med Vålerenga med en seier på 16 kamper, hans verste rekke noensinne.

Han forklarer det med skader på sentrale spillere og salget av Chedira Ejuke, men hadde bestemt seg for å satse videre i Vålerenga da han signerte treårskontrakt tidlig i desember.

Men rett før jul tok New York City FC kontakt og han avbrøt juleferien i Colombia for å ha sitt første møte med klubben 28. desember. Derfra gikk det fort.

Les også: VIF-stopperen fryktet det verste, nå blir han klar til seriestart (Dagsavisen+)

Spillestil og lidenskap

Også i dette intervjuet kalles han "Norges Jürgen Klopp", og det handler om spillestil og lidenskap.

Han ønsker å vise "heavy metal-fotball" på Yankee stadium, og det handler om aggressivitet og høyt press, inspirert av Klopps måte å lede laget på både i Borussia Dortmund og Liverpool.

Nå ønsker han å utvikle NYCFC videre til å bli et lag som kan vinne titler på sikt. Da må de blant annet slå sin egen byrival, New York Red Bulls.

Jeg har aldri vært redd for å mislykkes, avslutter Deila:

Just go for it!

Kjøpte islending

Onsdag forsterket Deila troppen.

Inn kommer den islandske forsvarsspilleren Gudmundur Thórarinsson som de siste sesongene har spilt for IFK Norrköping. Han ble seriemester med Rosenborg i 2016.

Seriestart for MLS er 1. mars, men før det skal klubben opp mot San Carlos fra Costa Rica i Concacaf Champions League (CCL) 20. og 26. februar.

Mer fra Dagsavisen