Sport

VIF-stopperen fryktet det verste, nå blir han klar til seriestart

Jonatan Tollås Nation har ikke spilt for Vålerenga siden 25. mai i fjor. Nå trener han med ball igjen og har tro på å være spilleklar i god tid til seriestart.

VALLE (Dagsavisen): En av mange forklaringer på fjorårets nedtur for VIF var skadefraværet til Jonatan Tollås Nation i hele høstsesongen. Slitasjen i kneet endte i operasjon og totalt fravær fra trening med ball inntil nylig.

Jeg må innrømme at jeg var ganske pessimistisk i fjor høst. Nå er bildet helt annerledes, sier en tilfreds Tollås til Dagsavisen etter mandagsøkta i regnværet på Valle. Han var med for fullt på småspill-økta med ball.

Kneproblemer

Jeg har ingen smerter, men må føle meg litt fram. Målet er å være spilleklar til seriestart, men da må jeg selvsagt ha spilt noen treningskamper før det, sier han.

Les også: Carvalho møtte ikke opp

Seriestart er møtet med seriemester Molde på Intility arena lørdag 4. april.

– Hva var diagnosen?

Rett og slett slitasje i kneet. Inngrepet var nødvendig, sier han.

Spilleklar til Marbella

Hans første økter med ball var på treningsleiren på Kypros i forrige uke. Han spiller neppe kampene i Portugal i neste uke, men deretter bør han være klar.

Jeg tenker at vi kan tenke Jonatan inn i kamp på treningsleiren på Marbella i slutten av februar, sier trener Haakon Lunov, som også har Markus Nakkim i trening igjen.

Jonatan Tollås Nation har vært sjefen i VIFs midtforsvar siden han kom til VIF høsten 2014. Nå er han en av kontinuitetsbærerne i klubben. Til sommeren blir han 30 år.

I fraværet av Tollås Nation har VIF hentet opp flere unge stoppere i årets tropp. I treningskampen mot Mjøndalen fikk ungguttene Brage Skaret og Fredrik Holme prøve seg i hver sin omgang.

Ryktene svirrer

Om Tollås vet hvem som blir klubbens nye trener? Der er han åpenbart like spent som de fleste andre. Men vil ikke si noe om det.

Dagsavisen har fått muntre tips om at både Lars Bohinen og Åge Hareide er observert i byen den siste uka og vi så jo selv at Pål Arne "Paco" Johansen så treningskampen mot Mjøndalen lørdag. Men han er jo U20-landslagstrener som har mange VIF-spillere som kandidater.

Neste treningskamp for VIF er kampen mot Ull/Kisa i LSK-hallen torsdag.

Mer fra Dagsavisen