City tilbake på tabelltoppen

(Everton - Manchester City 0-2). Manchester City er tilbake på tabelltoppen i Premier League etter 2-0-seieren over Everton i onsdagens framskutte oppgjør.

Av Stian Grythaugen

Mandag snublet Liverpool og måtte nøye seg med 1-1 og ett poeng mot West Ham. Det åpnet for at Manchester City kunne overta rollen som serieleder i Premier League med seier mot Everton onsdag.

Den muligheten tok mannskapet til Pep Guardiola godt vare på, selv om Everton i perioder av kampen var fullt på høyde.

Seieren betyr at City nå topper tabellen på bedre målforskjell enn Liverpool. Sistnevnte har samtidig én kamp tilgode. Det samme har tabelltreer Tottenham, som er fem poeng bak de lyseblå fra Manchester.

Laporte-heading

City kom best i gang på bortebane onsdag, men det gikk nesten 45 minutter før scoringen kom. Underveis hadde også Everton yppet seg og hatt en meget god periode.

David Silva slo det presise frisparket som endte med at Aymeric Laporte stanget ballen i mål til 1-0-ledelsen for gjestene. Ufortjent var det ikke.

Annen omgang ble på ingen måte noen sjansebonanza, men City sto for de største farlighetene. Innbytter Raheem Sterling og Bernardo Silva hadde blant annet hver sin store mulighet.

Mål ble det imidlertid ikke før innbytter Gabriel Jesus satte inn 2-0 sju minutter på overtid.

Gjestene fikk de tre poengene de kom til Goodison Park for å ta. Everton har på sin side kun vunnet tre av de 13 siste kampene. Det er mager kost.

Endret på laget

Everton-manager Marco Silva gjorde en rekke endringer i sin startoppstilling til onsdagens oppgjør. Særlig offensivt fikk flere sentrale brikker hvile. Blant dem var brasilianske Richarlison.

Silva forklarte valget med at mange av spillerne har hatt stor kampbelastning den siste tiden og viste tegn til at de er slitne.

Også City-kollega Guardiola lot et par spillere få en pause. Både Raheem Sterling og Kevin De Bruyne var henvist til innbytterbenken fra start.

Onsdagens oppgjør var framskutt som følge av at Manchester City skal spille ligacupfinale 24. februar, da kampen i utgangspunktet skulle vært spilt.