City måtte slite mot Watford

Manchester City måtte krige helt til siste slutt, men vant 2-1 borte mot Watford i Premier League tirsdag. Det ble spennende sluttminutter for serielederne.

Av Mia Becker

Watford jaget en utligning på tampen, men gjestene i lyseblått red av stormen.

– De presset oss mot slutten, men vi håndterte situasjonen bra og sikret oss tre poeng, sa City-målscorer Riyad Mahrez til BT Sport etter kampen.

Manager Pep Guardiola var naturlig nok ikke rolig mot slutten.

– Du må score et tredje mål. På 2-0 er kampen aldri over. Det vet vi godt. Særlig på bortebane, sa han.

City-sjefen var krystallklar på at laget hans fortjente seieren etter å ha vært det beste laget i løpet av 90 minutter.

Sparte spillere

Det var et noe reservepreget City som gjestet Watford i jakten på nye poeng i toppen av Premier League. Måltyven Sergio Agüero var igjen uaktuell, og manager Pep Guardiola gjorde i tillegg en rekke endringer i startoppstillingen.

Guardiolas ubeseirede menn fortsatte likevel på vinnersporet og var klart best i første omgang.

Ben Foster i Watford-målet vartet opp med flere strålende redninger for vertene, men måtte kapitulere like før pause. Da satte Leroy Sané inn 1–0 etter et strålende Riyad Mahrez-innlegg.

Fortjent

Gjestene gikk til pause med en fortjent 1-0-ledelse, men Watfords sisteskanse skal ha skryt for sin prestasjon de første 45 minuttene.

Etter hvilen tok det kun fem minutter for City doblet ledelsen, denne gang ved Mahrez. Han avsluttet et flott angrep der Sané, David Silva og Gabriel Jesus var involvert.

Ballen endte hos Mahrez, som sendte ballen hardt og kontant i nettmaskene.

Det burde stått 3–0 til City da nevnte Jesus ble spilt gjennom og kom alene med keeper Foster i det 68. minuttet, men Watford slapp med skrekken. Foster klarte å forstyrre City-spilleren nok til at ballen gikk utenfor stolpen.

Real sluttspurt

Like før slutt, etter mye klabb og babb i feltet, kom reduseringen for hjemmelaget. Abdoulaye Doucouré fikk siste tå på ballen og kriget ballen over målstreken.

Hjemmelaget satte inn en real offensiv i sluttminuttene, og det ble meget spennende i overtiden. Men til tross for sluttspurten maktet ikke Watford å presse inn utligningen.

Dermed vant Guardiola og Manchester City 2–1 og sikret seg nye tre poeng. Manchester City har dermed en luke på fem poeng til andreplasserte Liverpool. Sistnevnte møter Burnley onsdag.

Smell for Palace

Crystal Palace spilte i overtall i én time, men fikk likevel så hatten passet av et hardt kjempende Brighton tirsdag. Premier League-oppgjøret endte 3-1.

Alexander Sørloth ble byttet inn i det 58. minutt, men kunne ikke forhindre at Brighton tok sin femte seier på de åtte siste kampene. For Palace ble tirsdagens kamp et tilbakeslag etter 2-0-seieren over Burnley sist helg.

– Vi var det beste laget mens det var 11 spillere mot 11. Da var vi fantastiske. Mål nummer to og tre betydde mye for oss. Det andre særlig. Det tok av mye press, sa Brighton-manager Chris Hughton til BBC etter kampen.

Drøyt halve første omgang var spilt da Brighton tok ledelsen tirsdag. Veteranen Glenn Murray fikk sjansen fra straffemerket etter at José Izquierdo hadde lagt James McArthur i bakken, og Murray var sikkerheten selv.

Fem minutter deretter fikk så Brighton-forsvarer Shane Duffy marsjordre etter å ha stanget til Patrick van Aanholt. Det røde kortet var det lite å si på.

– Shane Duffy har ingen steder å gjemme seg. Han vet bedre enn som så, fordi han er en erfaren internasjonal spiller, sa manager Hughton.

I stedet for å bli presset tilbake på banen, gikk Brighton i strupen på Palace med ti mann. I bresjen gikk innbytterne. Leon Balogun hadde kun vært på banen i noen sekunder da han økte til 2-0 med sitt første spark på ballen.

Fire minutter på overtid i første omgang gjorde så en annen innbytter, Florin Andone, 3-0 etter en strålende enkeltmannsprestasjon.

Crystal Palace tente et lite håp om poeng da Luka Milivojevic satte inn 3-1 på straffespark ti minutter før slutt, men det ble med det ene målet.

Dermed er Brighton nummer ti på tabellen i Premier League. (NTB)

Engelsk eliteserie fotball tirsdag, 15. runde:

Bournemouth – Huddersfield 2-1 (2-1)

9980 tilskuere

Mål: 1-0 Callum Wilson (5), 2-0 Ryan Fraser (22), 2-1 Terence Kongolo (38).

Brighton – Crystal Palace 3-1 (3-0)

Mål: 1-0 Glenn Murray (str. 24), 2-0 Leon Balogun (31), 3-0 Florin Andone (45), 3-1 Luka Milivojevic (str. 80).

Rødt kort: Shane Duffy (29), Brighton.

Watford – Manchester C. 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Leroy Sané (40), 0-2 Riyad Mahrez (51), 1-2 Abdoulaye Doucouré (85).

West Ham – Cardiff 3-1 (0-0)

56.811 tilskuere

Mål: 1-0 Lucas Perez (49), 2-0 Perez (54), 3-0 Michail Antonio (61), 3-1 Josh Murphy (90).