Brennhet King scoret hat trick

(Bournemouth - West Ham 3-2). Joshua King opplevde en stor lørdag. Den ville blitt enda større hvis han hadde scoret på straffespark også.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Joshua King er brennhet i Premier League om dagen. Selv om han scoret hattrick i Bournemouths 3-2-seier over West Ham, var han ikke helt fornøyd.

Nordmannen scoret alle hjemmelagets mål i en underholdende kamp på den engelske sørkysten. King fikk imidlertid ingen god start. Etter ni minutter bommet han fra straffemerket.

– Jeg var litt sint, for jeg kunne ha scoret fire-fem mål om jeg ikke hadde bommet på straffen. Men jeg er glad for å hjelpe laget til tre poeng, sa King.

Landslagsspissen utlignet til 1–1 etter en halvtime. Deretter ga han Bournemouth ledelsen få minutter ut i annen omgang. Seieren virket å glippe da Andrew Ayew ga West Ham 2–2 i det 83. minutt, men på overtid var King på plass igjen og fullførte hattricket.

– King har hatt en fantastisk sesong, sa Bournemouth-manager Eddie Howe.

Historisk

Han erkjente at han ble overrasket over Kings straffebom. Forrige helg var 25-åringen iskald da han scoret fra ellevemeteren og sikret Bournemouth en kruttsterk 1-1-resultat borte mot Manchester United.

King står med elleve seriemål for klubben fra sørkysten. Med hattricket ble han Bournemouths første spiller til å ha scoret tosifret antall mål på øverste nivå i engelsk fotball.

Målformen lover bra for Norge. Landslagssjef Lars Lagerbäck tar neste uke ut troppen til VM-kvalifiseringskampen borte mot Nord-Irland i slutten av måneden.

Etterlengtet

Ifølge BBC ble King lørdag sjette nordmann til å gjøre hattrick i Premier League. Tidligere har Jan Åge Fjørtoft, Tore André Flo, Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen og John Carew klart det.

– Jeg kan ikke beskrive hvor viktig denne seieren er for oss. Vi har slitt i 2017, så det er veldig godt å ta tre poeng, sa King etter lørdagens etterlengtede seier.

Bournemouth hadde fem tap og tre uavgjort i ligaen før møtet med West Ham. King og co. ligger på 14.-plass på tabellen. (NTB)

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 28. runde:

Bournemouth – West Ham 3-2 (1-1)

Mål: 0-1 Michail Antonio (10), 1-1 Joshua King (31), 2-1 King (48), 2-2 André Ayew (83), 3-2 King (90). 11.000 tilskuere.

Joshua King spilte hele kampen for Bournemouth.

Everton – West Bromwich 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 Kevin Mirallas (39), 2-0 Morgan Schneiderlin (45), 3-0 Romelu Lukaku (82). 39.592 tilskuere.

Hull – Swansea 2-1 (0-0)

Mål: 1-0 Oumar Niasse (69), 2-0 Niasse (78), 2-1 Alfie Mawson (90). 19.195 tilskuere.

Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Hull, mens Adama Diomandé var ubenyttet reserve.

Engelsk FA-cup fotball lørdag, kvartfinaler:

Arsenal – Lincoln 5-0 (1-0)

Mål: 1-0 Theo Walcott (45), 2-0 Olivier Giroud (53), 3-0 Luke Waterfall (selvmål 58), 4-0 Alexis Sánchez (73), 5-0 Aaron Ramsey (75). 59.454 tilskuere.

Middlesbrough – Manchester City 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 David Silva (3), 0-2 Sergio Agüero (67). 32.228 tilskuere.

Engelsk mesterskapsserie fotball lørdag, 37. runde:

Aston Villa – Sheffield W. 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Jonathan Kodjia (34), 2-0 Kodjia (79). 31.143 tilskuere.

Rødt kort: Vincent Sasso (48), Sheffield Wednesday.

Barnsley – Ipswich 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Marley Watkins (58), 1-1 Tom Lawrence (90). 11.836 tilskuere.

Brentford – Huddersfield 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Rajiv van la Parra (28). 11.278 tilskuere.

Burton – Nottingham 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Cauley Woodrow (26). 6115 tilskuere.

Cardiff – Birmingham 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Joe Ralls (str. 53), 1-1 Lukas Jutkiewicz (89). 20.334 tilskuere.

Leeds – Queens Park Rangers 0-0

30.870 tilskuere.

Newcastle – Fulham 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Tom Cairney (15), 0-2 Ryan Sessegnon (51), 0-3 Sessegnon (59), 1-3 Daryl Murphy (76). 51.903 tilskuere.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Fulham.

Norwich – Blackburn 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Cameron Jerome (19), 1-1 Lucas João (73), 1-2 João (78), 2-2 Jerome (81). 26.224 tilskuere.

Rødt kort: Mitchell Dijks (21), Norwich.

Alexander Tettey spilte hele kampen for Norwich.

Preston – Reading 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 Tom Barkhuizen (31), 2-0 Daryl Horgan (40), 3-0 Barkhuizen (49). 10.787 tilskuere.

Wigan – Bristol C. 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Aden Flint (88). 10.787 tilskuere.

Wolverhampton – Rotherham 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Andreas Weimann (45). 20.077 tilskuere.