Sport

- Brækhus blir min siste motstander

Anne Sophie Mathis er inne i «siste runde» av boksekarrieren. Hun ser ikke for seg mer enn maksimalt to kamper til. Den første kommer mot Cecilia Brækhus i Oslo Spektrum lørdag.

Av Per-Kristian Eriksen

Etter 27 seirer, tre nederlag og en uavgjort kamp er Mathis veldig klar når hun sier til NTB at hun ikke ser for seg en lang karriere etter lørdagens kamp, uansett om hun skulle vinne eller ikke.

– Jeg er ferdig med karrieren uansett hvordan det går her lørdag kveld. Det var bare for å sette skapet på plass at jeg takket ja til denne kampen. Dette blir ikke den siste kampen min, for når jeg vinner, må det bli en omkamp, og det blir den siste, helt definitivt, sier Mathis til NTB.

Hun har bare bokset tre kamper etter at hun møtte Brækhus i Frederikshavn for fire år siden, men ingen av de ekspertene NTB har snakket med tror det er noe stort handikap for henne. Brækhus har heller ikke bokset mye i det siste, og det er godt over et halvt år siden den norske verdensmesteren var i aksjon forrige gang også.

Naturlig styrke

Anne Sophie Mathis er kjent som litt av en knockoutmaskin. Hun er en av svært få som har klart å knocke den amerikanske yndlingen Holly Holm. Det skjedde like før hun møtte Cecilia Brækhus forrige gang.

23 av seirene hennes er kommet på enten knockout eller teknisk knockout. Det må Brækhus ha i minnet når de barker sammen i ringen om et par dager.

– Er knockoutslaget ditt fortsatt like sterkt og hardt?

– Ja, det sier i alle fall treneren min. Jeg har naturlig styrke, for jeg driver ikke med styrketrening i studioer. Jeg jobber aldri med styrkeapparater som Cecilia gjør. Alt er helt naturlig når jeg trener. Når jeg hogger ved for treneren min, så er det en naturlig måte å trene styrke på, forteller Mathis. Hun tok på seg å hogge opp all veden treneren hadde som et ledd i oppkjøringen til Brækhus-kampen.

– Har oppkjøringen din gått helt som planlagt?

– Ja, treningen og oppkjøringen til denne kampen er faktisk gått bedre enn jeg hadde regnet med. Jeg var redd for at det skulle bli veldig hardt å komme tilbake igjen, men det har gått utrolig bra i sommerperioden, og det er en årstid jeg liker godt, sier 39-åringen til NTB.

Enorm motivasjon

Mathis innrømmer uten å blunke at det er en enorm motivasjon i seg selv å få møte Cecilia Brækhus. Hun er også fullt klar over hvilken stor begivenhet stevnet er i Norge, og for Cecilia Brækhus spesielt. Hun innrømmer også at betalingen for å gå i ringen er større enn noensinne tidligere for hennes del.

– Det er jo en enorm motivasjon i seg selv å få møte Cecilia. Det er også viktig å være klar over at vi har kontraktregulert denne kampen på en slik måte at dersom kampen skulle utsettes eller avlyses, så får man kompensasjon for det. Slik har det ikke vært før, forteller Mathis.

– Rent psykisk er det veldig bra, for da vet jeg at jeg trener for noe som blir noe av. Alt er veldig ordentlig, og det gir trygghet, legger den franske utfordreren til overfor NTB.

Det ligger an til et oppgjør verden aldri har sett maken til når det gjelder kvinneboksing. Mange spår at det kommer til å ende med knockout, men hvem som blir stående og hvem som blir liggende, det er ekspertene forsiktige med å si noe sikkert om. At Brækhus hos de fleste har et ørlite favorittstempel, hersker det ingen tvil om.

Mathis er heller ikke i tvil om at dersom hun skal vinne, så må hun knocke den firedobbelte norske weltervektsmesteren. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen