Sport

Blant landets beste

Sebastian Fjose Berg og Andreas Fredrik Haug har stått fram som to av Oppsals største talenter.

PORSGRUNN (Dagsavisen): De to Oslo-guttene spiller til vanlig på Oppsals G16 første lag, men var denne uka på Equinors talentleir i Porsgrunn, hvor de begge blant annet spilte treningskamper for skyggelandslaget i samme aldersklasse.

– Jeg er veldig glad for å være her, opplegget er veldig bra. Vi får spille med jevngode spillere og får matchet oss med de aller beste, forteller den unge forsvarsspilleren Andreas Fredrik Haug til Dagsavisen.

I fjor debuterte han på G15 landslaget hvor han spilte seks kamper for Norge, men det er første gang 16åringen er på en slik samling, da han i 2018 måtte melde forfall.

Les også: Nouri tilbake i VIF, spilleklar fra august (+)

Godt for klubben

Spillere som tas ut til samlingen anses som landets aller største talenter i sitt kull og får mulighet til å vise seg fram ovenfor de norske landslagstrenerne. Det at to unge Oppsal-spillere blir lagt merke til lover godt for klubben som ikke alltid har hatt like mange representanter på slike samlinger i tidligere år.

– Det er et fint rykte for klubben å ha at noen av spillerne får muligheten til å være her. Det at vi er to stykker i år viser at noe gjøres riktig i klubben, forteller midtbanespiller Sebastian Fjose Berg, som har sin første opplevelse med landslag og talentleir denne uken. Dette var på tide. ifølge Oppsal G16 trener Thomas Jensen.

Les også: KFUM til historisk kvartfinale (+)

Best i flere år

– Sebastian har vært best helt siden han var liten, han har alle ferdigheter som skal til for å nå toppen, men det har vært veldig stor konkurranse som i hans posisjon tidligere. Jeg vil si at dette er en tidlig julegave og endelig bli plukket ut etter mange år med å være veldig nære, forteller Jensen.

Også Andreas har alltid vært blant de beste i flere år.

– Han har en ekstremt vinnermentalitet, arbeidskapasitet og ofrer altfor laget. Han har vært en av de viktigste defensivt og har vært kaptein i flere år, forteller treneren.

De to guttene spiller hovedsakelig for G16, men både trener og spiller kamper for G19 Oppsal Elite.

– Fremtiden til begge to er veldig lovende, forteller Jensen om ungguttene som drømmer om å spille for både Norges A-lag og i store Europeiske klubber.

Spisstalentet Sixten Abrahamsen fra Oppsal G16 var også tatt ut til talentleieren i Porsgrunn, men måtte melde forfall etter å ha pådratt seg en langtidsskade i april.

Mer fra Dagsavisen