Sport

Bendtner hyller samholdet etter tøff sesong

Den danske RBK-spissen Nicklas Bendtner scoret to mål da Strømsgodset ble slått 4-1 i cupfinalen søndag. Han mener lagets to titler i 2018 gjør at kritikerne bør holde munn.

Mike Jensen, Anders Konradsen og Bendtner (2) scoret målene da Godset ble slått med tre mål i NM-finalen på Ullevaal søndag. Mustafa «Mos» Abdellaoue scoret for drammenserne.

Etterpå fikk Bendtner mye oppmerksomhet. Den danske spissen, som nylig ble voldsdømt, har i høst hatt oppmerksomhetens lys på seg i enda større grad enn vanlig.

– Det har vært en veldig turbulent sesong, der vi kanskje ikke har gjort det like bra som vi hadde ønsket, i hvert fall sammenlignet med i fjor. Men vi viser at vi kan oppnå fantastiske ting når vi står sammen.

Les også: Bendtners festlige punktum

The Double

– Det har vært en turbulent høst for deg. Hvor deilig er det å sette punktum med nettsus og cupgull?

– Det (den deilige følelsen) gjelder ikke bare for meg, men for alle på laget. Det har vært veldig opp og ned denne sesongen, men vi har vist vår verdi. Det er ikke så mye mer å si nå. Vi har vunnet to titler. Da er det ikke så mye å si, sier dansken til Dagsavisen.

Han kommer med et stikk til dem som har kritisert trøndernes spill.

– Nå blir det vanskelig for folk å snakke, vanskelig å være kritiske. Nå har vi vunnet The Double, uansett hvordan du vrir og vender på det, sier kraftspissen, som ikke vil snakke om når han må inn og sone for voldsdommen.

– Nå har vi nettopp vunnet cupfinalen. Da er det dét vi skal snakke om, sier Bendtner.

Les også: Bendtner dømt til fengsel

– Jeg blir her

30-åringen ser tilbake på to år med titler i RBK.

– Jeg kom jo hit for å vinne ting, for å være med på å utvikle laget. Det har lyktes. Jeg står som en veldig glad mann etter to år her. Og for hvert år man vinner, så blir det som oftest litt vanskeligere å vinne. Det er en kjempeprestasjon, det vi har gjort.

Dansken gjentar det han tidligere har sagt om RBK-framtiden:

– Jeg regner med å være her også neste år.

 Hva tenker du om trenerspørsmålet i Rosenborg?

– Det er heldigvis ikke min oppgave. Det er det ledelsen som må svare på, sier han smilende.

Mer fra Dagsavisen