Basketdrama i natt: Durant skadet igjen

Kevin Durant returnerte fra skade, dominerte og ble skadet igjen, til jubel fra Toronto Raptors fansen. Den stilnet ved siste skudd i kampen.

Av Mathias Eftedal

Finalehåpet lever for Warriors, selv etter ny skade på Kevin Durant.

Man har ventet og ventet på at Kevin Durant - NBAs antatt beste spiller – skulle komme tilbake fra skade og avgjøre NBA-finalen. Istedenfor har hans antatt største konkurrent om den tittelen, Kawhi Leonard, tatt saken i sine egne gigantiske hender. Toronto Raptors hadde tatt kommandoen i finalene med Durant skadet og ledet 3-1 i best av sju serien før nattens potensielt avgjørende match.

Men med Durant tilbake fra start, så Golden State Warriors ut som det uslålige laget som har vunnet NBA de to siste sesongene. På ledelsen 39-34 ble istedenfor Durant liggende på bakken og holdt seg til beinet, mens Raptors fansen jublet hemningsløst. Det ga et dårlig inntrykk av vanligvis høflige canadiere, som også må vente med å feire en potensiell NBA tittel etter dagens tap.

Forbannet Thompson

Raptors-spillerne med Kyle Lowry og Danny Green i spissen prøvde sitt beste på å få publikum til å slutte å juble for skaden og fikk etterhvert mehold da flere fans begynte å taktfast rope Durants navn da han ble hjulpet av banen med skaden sin. Warriors guard Klay Thompson var uansett misfornøyd med fansen etter kamp.

- Det var helt latterlig! Jeg kan ikke sette ord på hvor sint det gjorde meg, sa en forbannet Thompson på pressekonferansen etter kamp.

Han var også klar på hvor viktig Durant er for laget og sendte et par stikk til de som har måttet mene at Warriors er bedre uten han.

- Dette er den beste spillern i ligaen. Man kan putte han på det dårligste laget i ligaen og de hadde klart å nå sluttspillet. Det er hvor talentfull han er. Vi bryr oss ikke om det snakket. Uten han er vi et veldig godt lag, men med Kevin Durant i tillegg er vi som sagt et av tidenes beste. Han er en «Warrior». Dere så hva han gjorde i kveld, han ofret helsa si for oss.

11 poeng

Durant som hadde blitt kåret til finalens viktigste spiller to år på rad i Golden State Warriors drakt, fyrte på alle sylindere fra start av kamp 5, satte alle sine tre forsøk fra trepoengslinja i åpningen av oppgjøret og scoret totalt 11 poeng. Steph Curry og Klay Thompson fulgte opp med 14 og 11 poeng hver som gjorde at trioen sto for 36 av Warriors 39 poeng da Durant gikk ned med skade tidlig i andre periode.

Warriors kjempet tappert uten Durant, men så til slutt ut til å måtte kapitulere da Kawhi Leonard tok saken i egne hender og ga Toronto ledelsen 103-97 etter 9 strake poeng med 3 minutter igjen å spille. Med publikum i fyr og flamme i håp om Canadas første NBA tittel noensinne, tok Raptors trener Nick Nurse noe overraskende timeout. Da tok Curry og Thompson – «The Splash Bros» – ansvar.

Tre strake trepoengere fra Thompson, Curry og Thompson igjen ga Warriors tilbake ledelsen 106-103 og etter at Kyle Lowry hadde redusert til 106-105 med en layup fikk Raptors også sjansen til å avgjøre selv med det siste skuddet i kampen. De fleste forventet at Kawhi Leonard skulle ta skuddet, men han ga fra seg ballen og Lowry endte opp med å skyte og bomme på det avgjørende skuddet. Warriors holdt unna og vant 106-105 i en forrykende kamp.

Langvarig skade?

Det gjør at håpet forsatt lever for de regjerende mesterne Golden State, som må belage seg på å klare seg uten Kevin Durant igjen. Han forlot arenaen med krykker og ankelstøtte etter det som skal ha vært en skade i akilleshælen.

Kamp 6 kommer garantert til å bli den siste i Oracle Arena – NBAs eldste hjemmebane – der Warriors har spilt siden 1967. Den kampen spilles natt til fredag norsk tid. Skulle Warriors vinne den også, vil det presse fram en avgjørende kamp 7 i Toronto natt til mandag.

Durants kontrakt med Warriors går ut til sommern, men med mye å revansjere etter nattens kamp har det nok blitt mer sannsynlig at han blir der også neste sesong. Om han skulle velge å forlate dem og dette ble hans siste kamp for Warriors, var spillet hans på banen en avslutning verdig, selv om reaksjonen på skaden fra publikum ikke sto i stil.