Sport

Amor Layouni skal være enig om en overgang til Vålerenga

Ifølge VGs opplysninger skal den tidligere Bodø-Glimt-spilleren Amor Layouni være på vei til VIF. Det trekkes nå i tvil av Layounis agent. Samtidig takker klubben av stopper Johan Lædre Bjørdal, som hadde kontrakt til sommeren.

Vålerenga har vært på utkikk etter en kantspiller, som også kan være backup til Vidar Örn Kjartansson på spissplass, etter at Bård Finne og Deyver Vega forlot klubben i fjor. Ifølge VG har VIF funnet mannen de leter etter.

Etter det VG forstår skal bare den medisinske testen gjenstå før den tidligere Bodø/Glimt-spilleren Amor Layouni signerer for Dag-Eilev Fagermos menn.

På Twitter virker agent Michael Kallbäck å ha en annen oppfatting av situasjonen enn det VG har. Der har han lagt ut en samtale mellom seg selv og Layouni der spilleren selv skriver «hva faen er dette» og «ingen har snakket med Pyramids».

Layouni ble hentet fra Elverum til Bodø/Glimt, og ble den første i en rekke kantspillere som tok Eliteserien med storm før de på rekke og rad ble solgt med stor fortjeneste ut av landet. Håkon Evjen sto klar til å ta Layounis plass da svensk-tunisieren ble solgt til Pyramids FC i 2019, før Jens Petter Hauge igjen erstattet Håkon Evjen da han dro til AZ Alkmaar.

Totalt ble det 15 mål på 60 kamper for Glimt, der ti av dem kom i hans siste sesong i 2019. Vålerenga har også blitt linket til Starts Kevin Kabran, der Viking har fått et bud akseptert. Etter det Dagsavisen kjenner til har Kabran fått flere kontraktstilbud fra Viking, men avventer tilbudet for å se om Vålerenga eller andre klubber kommer på banen.

Les også: Viking har fått bud akseptert på Kevin Kabran (+)

Lædre Bjørdal ferdig i klubben

Samtidig er Vålerenga og Johan Lædre Bjørdal enige om å avslutte kontraktsforholdet et halvt år før tiden.

– Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier Lædre Bjørdal til Vålerengas hjemmesider.

Lære Bjørdal sier at han ønsker å spille fotball i et par sesonger til, og at han håper noe spennende skal dukke opp.

– Som person og fotballspiller vil han bli veldig savnet i Vålerenga. Selv om han ikke spilte så mye, var han en veldig viktig bidragsyter for de resultatene vi fikk i fjor. Vålerenga fornyer seg, og det at vi nå er enige om å avslutte kontrakten før tiden er en konsekvens av det, avslutter Fagermo.

Dagsavisen har tidligere meldt om positiv dialog mellom klubben og Jonatan Tollås Nation, og fredag ettermiddag kom endelig bekreftelsen på at stopperen blir med videre i Vålerenga.

Les også: Derfor ville Fagermo ha med Tollås Nation videre (+)

Mer fra Dagsavisen