Casper Ruud fikk stryk i finalen i Monte-Carlo Masters

Casper Ruud hadde sjansen til å ta karrierens største tittel, men måtte gi tapt nok en gang. Stefanos Tsitsipas vant Monte-Carlo Masters.

Ruud tapte finalen 1-6, 4-6 i en kamp som varte i litt over halvannen time.

Søndagens finale var den femte til Ruud på Masters 1000-nivå eller høyere og det femte tapet, men i alle de foregående kampene har motstanden vært topp tre-spillere. Det var ikke tilfellet søndag med Tsitsipas som kom til turneringen på 12.-plass i verden. Mandag er grekeren inne i topp 10 igjen.

Tsitsipas tok sitt største trofé siden triumfen i samme turnering for to år siden. Det er tredje gang Tsitsipas vinner turneringen.

På en drøy halvtime var det første settet over, og Ruud ble brutt hele tre ganger.

– Det er ikke godt nok, slo TV 2-kommentator Sverre Krogh Sundbø fast om Ruuds spill.

Stefanos Tsitsipas har akkurat avgjort søndagens finale. Da kom tårene.

I det andre settet kom Ruud i en helt annen form og fulgte Tsitsipas i starten.

Ruud fikk tre sjanser til å bryte Tsitsipas til 4-3, men mislyktes. På det tidspunktet hadde Ruud misbrukt alle åtte breakballene i kampen. Deretter brøt Tsitsipas og sikret finaleseieren.

Masters 1000-tittelen i Monaco ville vært den klart største triumfen på CV-en til Ruud. De ti titlene til nordmannen har alle kommet på ATP 250-nivå.

Grusturneringer i Barcelona, Madrid og Roma er det neste på programmet for Ruud.